20 Haziran 2017 tarihinde BenQ Zowie 24" XL2411 aldım. Oncelikle herkesin merak ettiği bir konu olan XL2411Z ile XL2411 arasındaki fark nedir sorusunu cevaplayalım. XL2411Z BenQ'nun urettiği XL2411 serisinin ilk monitorudur. XL2411 daha sonra BenQ'nun Zowie iş birliği ile daha guncellenmiş ama ozellik olarak bir fark bulunmayan XL2411'i piyasaya sunuyor. Başka bir bakış acısı ile satış tekniği olarak gorebiliriz. Bunu da satış yapılan şirketlerin stocklarında XL2411Z'nin kalmayıp XL2411 bulundurmalarından ve sipariş etmelerinden anlayabilirsiniz. Benim bu monitoru tercih etme nedenime gelirsek, genelde FPS oyunları oynuyorum ve bu monitor BenQ tarafından ozellikle CS icin uretildiği soyleniyor ve 144 HZ destekleyen bir monitore ihtiyac duyuyorum. Sonucta bilgisayar oyunları dediğimiz olay gorsel bir şey olduğu icin kasa ne kadar onemli ise monitor de bana kalırsa o kadar onemli. Goruntu kalitesi olarak aynı segmentte olan Asus VG248QE kadar canlı goruntu kalitesi verdiği soylenemez ama 1MS / 144 HZ monitor olarak beni sonuna kadar tatmin etti diyebilirim. Monitor de AMA seceneğinde OFF, High, Premium olarak 3 tane secenek bulunmaktadır. OFF seceneği aktif ise standart bir monitor gibi 5 MS olarak calışmaktadır. Urun size stock olarak High seceneği aktif iken geliyor ve yabancı forumlardan araştırdığım kadarı ile coğunluk tarafından High tercih ediliyormuş ve bu secenek de size 1 MS sunuyor. Sozde daha yuksek secenek olan Premium seceneği ise araştırdığım kadarı ile goruntude bozukluk ve arada gecikme oluşmasına sebep oluyormuş. Monitor de size sunulan goruntu modları var. Bunlar:
Standart, Movie, Photo, sRGB, Eco, FPS1, FPS2, RTS, Gamer1, Gamer2, Gamer3.
FPS1 modunu genelde CS 1.6 icin tercih ediyorlar. FPS2 modunu ise CS:GO ve Source icin yapıldığı soyleniyor ve bu modlar karanlık alandaki rakip oyuncuları daha rahat gormeniz icin ışık ayarı yapıyor. Daha ince bir araştırma yaparsanız profesyonel CS:GO oyuncuları bu tarz monitorlerde standart moduna cekip ekran kartı surucusunden goruntu ve ışık ayarı yapıyor ama ben o kadar ince ayar yapmak istemediğim icin direk monitorun bana sunduğu FPS2 modunda kullanıyorum ve memnunum. Monitorde birde Blur Reduction denilen bulanıklık azaltma ozelliği de vardır ama CS'de ben tercih etmiyorum. Emin değilim ama birkac yerde goruntu gecikmesine sebep oluyormuş diye okumuştum ve aktif edince ışık seviyesini duşurduğu icin tercih etmiyorum. Son olarak genelde herkesin bildiği bilgiler olarak monitorde D-Sub (VGA), DVI-D, HDMI girişleri bulunmaktadır ve 1920 x 1080 Full HD desteği vardır. Kısacası monitoru beğendim ve tavsiye ederim. Şimdiden alacak kişilere hayırlı olsun.
Not: HDMI ile sadece 1024 x 768 cozunurlukte 120 Hz alabilirsiniz. 144 Hz icin DVI-D girişine ihtiyac duyuyorsunuz. Bu sebepten dolayı satın almadan once ekran kartınızın DVI-D girişi olup olmadığına bakmanızı tavsiye ederim.
BenQ XL2411 İnceleme
İncelemeler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- BenQ XL2411 İnceleme