Uzun sure boyunca yuvarlak yapılı kulaklık kullandığımdan Void'e alışamadım ve almışken kablosuz olsun diyerek Arctis 7 modelini tercih ettim. Burada hem cihazdan bahsedeceğiz, hem de Void ile karşılaştırmış olacağız. Birkac temel ozellikten bahsedelim:
Cihazımız bilgisayara takılan verici ile tamamen kablosuz olarak kullanılabiliyor. Sahip olduğu ozel giriş ile 3.5mm olarak da mobil cihazlarda kullanıabiliyor. 40mm S1 suruculer bulunuyor. Mikrofon ve On/Off bildirim aydınlatması dışında herhangi bir aydınlatma yok. DTS 7.1 desteği. Once artılarla başlayalım:
Ergonomi: Kesinlikle cok rahat bir cihaz. H1500'e alışkın olduğumdan kafama taktığım gibi oturdu. Ailemdeki diğer bireyler de ilk kez bir urunu beğendiler, rahat olduğunu belirttiler. Fonksiyon: Kulaklığı hem kablosuz olarak bilgisayarda, hem de kablolu olarak mobil cihazlarda kullanabiliyoruz. Evet Bluetooth yok ancak unutmayalım ki bu bir oyuncu kulaklığı. Uzun şarj suresi: Şarjı gercekten cok iyi gidiyor. Boş zamanlarda şarj etmek tamamen kablosuz olarak kullanmak icin yeterli olacaktır. Tasarım: Sade ve şık bir tasarımı var cihazın. Mikrofonun da iceriye saklanıyor olması guzel bir avantaj. Yazılım: SS Engine 3 ile bircok ayar yapabiliyoruz ve bu ayarlar gercekten kulaklık performansını etkiliyor. *Kullanırken son ses bile olsa dışarı verilen ses cok az. Ancak uzulerek soylemeliyim ki cihazın dezavantajları daha fazla. Yani kendisini tercih etmemek icin sebepler var.
Ses kalitesi: Maalesef ust seviye bir kulaklık olmasına rağmen sanıyorum ki 40mm suruculere sahip olduğu icin, ses kalitesi beklediğim kadar iyi değil. Ozelliklerde bass konusunda kulaklık gercekten tatmin etmedi beni. Son seste kaliteli muzik dinlemek istiyorsanız bu kulaklık size gore değil. Ancak zaten bu bir oyuncu kulaklığı. Tamamen kapalı yapısı sebebiyle kulakları terletebiliyor. Fotoğraf X: Kulak arası mesafe cok az. Kulaklarınızın hoparlorlere değmesi cok muhtemel. Biraz sivri kulaklarım olduğundan bir sure sonra ağrı yapabiliyor. Mikrofon kalitesi: Wireless olmasının dezavantajı var elbette ancak bununla birlikte bir de dip ses var mikrofonda. Corsair Void'in mikrofonuyla karşılaştırdım ve Void'in mikrofonunun cok daha iyi olduğunu rahatlıkla soyleyebilirim. 1 aydır falan Corsair Void kullanıyordum. Yuvarlak yapısı sayesinde Void'den sonra hic ama hic yabancılık cekmedim yapısına. Gercekten cok rahat. Ancak 700 TL gibi bir fiyata sahip olunca, insan o kulaklıktan her şeyin ust seviye olmasını bekliyor. Evet ses kalitesi, mikrofon kalitesi gercekten iyi denilecek seviyede. Ancak bu fiyatı hak etmediklerini soyleyebilirim.
Peki bu kulaklığı neden almalıyım?
Ergonomisi ve kullanım rahatlığı icin alınabilir. Bununla birlikte DTS 7.1'in başarılı olduğunu soyleyebiliriz. Neden almamalıyım?
Yuksek muzik performansı isteniyorsa alınmamalı. Muzikte 7.1 kapalı olmalı ancak Dolby 7.1 ile muzik dinlerken rahatsız etmiyorken DTS 7.1 ile muzik dinlemek gercekten hic hoş değil. Fotoğraflara gecelim.
Cihazın hoş bir kutusu var. Yapı olarak da guzel ve kullanışlı. Guzel paketlenmiş ve tekrar paketlemesi kolay.
İncelemelerde gorememiş olabileceğiniz bir koruyucusu var:
Aksesuar kutusu gercekten cok hoş:
Kutuda ihtiyacımız olan butun kablolar ve kullanım kılavuzu yer almakta:
Avrupai tasarım gercekten cok asil:
Cihazla birlikte bir de kafa bandı almıştım. Alacak arkadaşlar renk uyumuna dikkat etmeli. Yoksa bu tarz kotu goruntuler oluşabilir:
Fotoğraf X, kulak aralığı cok kısa: