Oncesinde G27 model direksiyon setini de kullanmış olduğum icin guzel bir karşılaştırmasını da yapacağız.
Zaten herkes 900 derece donuş acısına sahip olduğunu - 6 + geri vites ve debriyaj pedalına sahip olduğunu biliyor. Deneyimlerimden - fiyatından bahsetmek istiyorum.
Normalde G27 direksiyon seti 1100 - 1250TL civarı fiyatlara cok rahat bulunuyordu ve yuksek fiyatlardı bunlar.
Logitech yeni modelde ek olarak simit uzerindeki tuşları değiştirmiş. Fren pedalını sertleştirip vitesten duğmeleri almış ve devir gostergesi koymuş hepsi bu. Fiyata gelecek olursak şuan sıfır olarak 1600 seviyelerinde.
PS4 uyumlu geliyor bildiğiniz uzre, PC icin kulanacaklar devir gostergesinin uzerindeki tuşu sola cekip PS3 moduna alabiliyorlar. Mavi butonlar yapı itibariyle gucsuz gorunuyor, ancak algılamada bir problem yok.
Sağ alttaki start butonu guzel bir ayrıntı olmuş ancak plastik olması, kırmızı donen parcanın kalitesiz hissiyatı rahatsız etti. Metal buton koysalar cok hoş olurdu.
Bunun dışında direksiyon aynı direksiyon, mavi cizgisi falan onemsiz detaylar
Pedala gelecek olursak frende kullanılan yay değişmiş, frenin son kavrama noktası da daraltılmış.
Daha gercekci olmuş mu? Evet daha gercekci olmuş ancak buyuk bir gelişme değil. Sadece yay değişmiş
Vites yine birebir aynı vites, birebir aynı plastik, gecişler ve tepkiler birebir aynı. Yalnızca butonlar cıkartılmış. Eski butonlu hali cok daha iyiydi bana sorarsanız, bir suru fonksiyon atıyorduk.
G27 ve G29'da kullanılan kasa kısmı da aynı arkadaşlar, tepkiler birebir aynı. TrustMaster marka bir direksiyon seti kullandıktan sonra motor tepkilerini beğenmedim ancak normal bir vatandaşın oldukca hoşuna gidecektir
İkinci el piyasasında ise vites dahil olmak uzere faturalı garantili şekilde 1100TL'ye rahatlıkla bulunabiliyor.
Zorlarsanız 940'a da bulabiliyorsunuz nadir de olsa temiz bir şekilde.
Sıfır fiyatını hak ediyor mu? Kesinlikle hayır, cok pahalı!
İkinci el fiyatını hak ediyor mu? Kesinlikle hayır, cok pahalı! Tek el olmaktan kaynaklı tabi.
Kısacası onermiyorum arkadaşlar