Oncelikle telefon kendisine ait MIUI arayuzunu kullanıyor ve Android 6.0 ile geliyor. Hala 7 guncellemesini almadı ve yazılım desteğine onem veren kullanıcılar icin eksiler hanesine ekleyebiliriz bunu. Ona rağmen arayuze guncellemeler geliyor. Performans iyileştirmeleri ve yer yer arayuz değişiklikleri yapılıyor. Arayuz konusunda şu ana kadar bir takılma, donma yaşamadım. Hızlı, stabil ve canlı. Tema uygulamasından farklı temalar indirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Arayuz gorunumune onem veren kişiler icin doyurucu olacaktır.
Tasarıma gececek olursak arka tarafta cilalanmış bir yuzeyimiz bizi karşılıyor ki ozellikle sevenler bayılacaktır. Ses acma-kapatma, guc tuşu, hepsi ekranın sağında yer alıyor. Hoparlorlerimiz altta yer alıyor ve Usb Type C girişimiz mevcut. Tuşlar ekranın altında yer alıyor ve hepsi dokunmatik. Arkada orta ustte yer alan kameramızın hemen altında yuvarlak bir parmak izi okuyucumuz bizi karşılıyor ve ekstradan tasarıma katkı sağlıyor.
Cift kameraya sahip olan telefonumuzun iki kamerası da 13 Mp. On kameramız 4 Mp. Fotoğraf cekme alışkanlığım olmadığı icin kamera konusundan pek anlamasam bile fiyatına gore canlı fotoğraflar cekiyor. Video kalitesini beğendim. 4K videoları 30 Fps cekebiliyoruz.
Ekranımız 1920x1080 cozunurlukte ve IPS panel. Cift tıklama ile ekranı uyandırma seceneği olmasına rağmen maalesef cift tıklama ile ekranı kapatamıyoruz. Bunu eksiler hanesine yazalım. Her ne kadar telefonu acmak icin farklı seceneklerimiz olsa da eksi eksidir. Onun dışında guneşin altında ekran parlaklığını sona aldığımda ekranı net olarak gorebiliyorum. En az parlaklıkta ise baya kısıyor kendisini. 5.7 inc ekranımız buyuk telefon severleri cezbedecektir.
Telefonun 4 GB LPDDR4 1866 Mhz, 64 GB depolama alanı ve 6GB LPDDR4 1866 Mhz, 128 Gb depolama alanı olan modelleri mevcut. 4 GB olan modelini 1450 TL ye satın aldım.
SD kart girişi yok. Depolama alanları her ne kadar buyuse de benim icin hala bir eksi. Cift sim kart desteğimiz de mevcut.
Snapdragon 821, 2.35 Ghz hızında calışan işlemci ve Adreno 530 grafik yongasını barındıran telefon oyunlarda iyi bir performans veriyor. Nostalji olarak Adventure Quest'i mutlu bir şekilde deneyimledim.

Batarya konusunda 3800 Mah batarya bizi karşılıyor. Telefonu yoğun kullanmadan 2 hatta 3 gun bataryasını dayandırmayı başardım. 1 gunu rahatlıkla kurtarıyor. QuickCharge 3.0 destekleyen telefon hızlı şarj etmemizi sağlıyor. Burada onemli bir eksiye değinmek istiyorum. Telefon uyku konumundayken şarjı fazla tuketiyor. Gece yatıp sabah kalktığımda en az %10 luk bir duşuş yaşıyorum. Bazen %8 oluyor bu. Tum arkaplan uygulamalarını kontrol edip, kablosuz kapalıyken kablosuz ağ taramayı kapatmama rağmen. Artık yatmadan once sabah alarm kurmadıysam mecbur telefonu kapatıyorum. Bilmiyorum ilerde guncellemeler ile kapatılır mı ama...
Parmak izi okuyucusu ellerim terli olmadığı surece hic algılamamazlık yapmadı. İşaret parmağınızı ekranın arkasına goturup acmanın bir zorluğu yok gayet pratik.
Hoparlorler iyi calışıyor. Son sese aldığımda kaliteden kayıp verse de beklediğimden (hele son kullandığım telefondan sonra cennet gibiydi) kesinlikle iyiydi. Oyun oynarken elimle hoparlorleri kapatamadım. Elim tam Usb Type C girişinin ustune geldi ve hoparlorler iki yanda acık kaldı.
Telefonun icinden kulak cıkmıyor. Dandik kulaklıkların konulmasından iyidir bence.
İthalatcı garantili telefon olduğundan guvenip guvenmemek tamamen size kalmış. Eksileri ve artıları şoyle bir toparlayacak olursak:
Eksiler;
-Hafıza kartı desteğinin olmaması, -Ekranı cift tıklama ile acabilmemize rağmen kapatamamamız, -Uyku modundayken fazla şarj tuketmesi, -Hala Android 7 desteğine kavuşamaması.
Artıları ise boyle bir telefon icin tek cumle ile ozetleyelim:
Fiyatına gore yuksek kalite !