Bugune kadar, NVIDIA beş adet Pascal grafik işlemcisi piyasaya surdu. GeForce GTX 1050 serisi, bir şekilde Maxwell GM107'yi temel aldığını hatırlayabileceğiniz GTX 750 serisinin yolunu izliyor. Masaustu grafikleri icin kullanılan en kucuk Maxwell GPU'ydu. Şu anda GP107, Pascal serisinin en kucuk NVIDIA GPU'su. Gelecekte GP108'i goreceğimizi gosteren hicbir şey yok, ancak hic kimse NVIDIA'nın giriş seviyesi segmentte ne kadar olduğunu bilmiyor.
Pascal GP104-400, her biri 128 CUDA cekirdeği barındıran 12 akışlı Cok İşlemcili tam grafik işlemcidir. Bu, tam cipin 768 cekirdeği, 48 Doku Eşleme Birimi ve 32 ROP'u olduğu anlamına gelir.
Şimdi karta bakalım. MSI'ye gore, bu kart hala Twin Frozr VI soğutucusuna sahip. Fark edeceğiniz ilk şey bu kartın boyutudur, bu surum GTX1080 / 1070/1060 Twin Frozr VI'dan cok daha kucuktur. GTX 960 oyunun TF5 değerinden bile daha kucuk.
Tabandan gecerek GPU'yu ve iki bellek modulunu (ancak modullerin yalnızca bir bolumunu) kaplayan bir ısı borusu var.
Soğutucu dort vida ve 3 kabloyla birleştirilir bunları acıklamak gerekirse, biri fanlar icin, diğeri led aydınlatmalı oyun logosu ve son olarak soğutucunun sağ tarafındaki kırmızı kanatlar icin.
Baskılı devre kartı boş gorunuyor, ancak giriş seviyesi grafik kartından beklediğiniz her şeye sahiptir. En onemli kişiselleştirme fazladan 6 kutuplu konektordur. Bildiğimiz gibi, GPU saatini sabit tutmanıza yardımcı olur.
Biraz da oyun performanslarından bahsedeyim kartı 2 ay once almıştım ve o zamanlar Playerunknown's battlegrounds oynadığım zaman 60 FPS alıyordum ama oyundaki son optimizasyondan sonra bu rakam 140 cıktı, cozunurluk 1920x1080 ayarlar en duşukte bu bilgiyi de vermem gerektiğini duşunuyorum.
Oyunlarda kasma yapmıyor ancak bazen arkadaşlarım Skype uzerinden ekran paylaşmamı istiyorlar ve paylaştığım zaman FPS'de cok ciddi bir duşuş oluyor hangi oyun diye sorarsanız League of Legends ve CS GO PUBG'de denemedim bile