Şimdi butun ozelliklere başlıca değinelim.
1. Kutu İceriği
Şahsen cok daha şaşalı beklerdim ama beklediğim gibi cıkmadı. Kutudan telefon (olmazsa olmazı) Telefon hızlı şarj desteklese de, hızlı şarj desteklemeyen adaptor (Buradan da kacmışsın Xiaomi), silikon kılıf, sim cıkarma iğnesi, Micro-USB kablo ve genel şeyler (Garanti Belgesi vb.) cıktı. Gerci 1600 TL'lik telefondan cok bir şey beklememek lazım.
2. Tasarım
Telefonun alt kısmından başlayalım. Sağ tarafta Hoparlor, sol tarafta Mikrofon ve ortasında Micro-USB girişi bulunuyor. Sağına bakarsak, Ses Azaltma/Arttırma Tuşu ve hemen altında guc tuşu var. Sol tarafında ise, SIM girişi var. Ust tarafta ise, 3.5 MM Jack ve ismini bilmediğim bir şey var (Sanırım IRDA Kumanda gibi bir şeydi). Arkaya bakar isek, cıkıntılı bir cift kamera ve ortada parmak izi okuyucu var. On tarafta ise Centik ve ekranın altında yarım parmaklık bir cerceve var.
3. Ses
Telefon her ne kadar Mono (Bundan tam emin değilim.) olsa da oldukca iyi ses verdiğini soylemem gerek. Bu konuya detaylı olarak giremiyorum maalesef.
4. Kamera
Arka tarafta, 12'ye 5 MP'lik olan kameramız oldukca iyi cektiğini soylemem gerek. On kamera ise, 20'ye 2 MP'lik yine guzel cekebilen bir kameramız bulunuyor. Telefon gece cekimlerinde biraz başarısız gibi ama gunduz cekimlerinde oldukca başarılı olduğundan onu affetiriyor bence. Gerci genelde benim kamera ile işim olmuyor
5. Arayuz
Oldukca sade ve guzel bir arayuzu var. Tek sıkıntısı gereksiz uygulamaları cok fazla gibi geldi bana bu konuda.
6. Pil
Evet yavaştan onemli konulara gelelim. Telefon bu konuda bence başarılı. Telefon'da yaklaşık 2.5 Saat oynamama rağmen %60 Pil yuzdesi gordum. Belki oyunlarım cok ağır değildir cerezlik oyun oynuyorum genelde.
7. Oyun
SD 636 ve Adreno 509'dan gucunu alan telefon oldukca iyi olduğunu soylemem gerek. Ama tabi bir SD 660 değil
Herkesin PUBG oynatır mı sorusuna gelecek olursak evet oynatıyor. En duşuk seviyenin 1 yukseğinde akıcı oynatıyor. Ancak GFX Tool ile bu ayar 1 tık daha yukseliyor. Antutu'dan 115K puan aldığını belirtelim.
8. Malzeme Kalitesi
Telefon beni oyle Premium hissiyat hissetirmese de kaliteli gibi duruyor. Fazla bilgim olmadığından pek bir şey diyemiyorum.
9. Bonus
Parmak izi okuyucusuna gelirsek, gercekten bu konuda hızlı olduğunu soyleyebilirim. Yuz tanıma ise eh işte diyebiliriz. Cok hızlı olduğunu soyleyemem ve karanlıkta sizi goremiyor bu konuda
10. Son Kısım
Şimdi telefonun artı ve eksilerine gelelim:
A) Artıları (+)
+ Telefon tasarım olarak cok beğendim.
+ Pil performansı oldukca başarılı.
+ Oyun konusunda bir SD 660 olmasa da, oldukca iyi.
+ Kamerası A2 ile eşdeğer seviyede gordum. O yuzden başarılı.
+ Arayuzu akıcı ve sade.
B) Eksileri (-)
- Micro-USB girişi olması. Yıl olmuş 2019 Micro-USB Telefon mu olur
- Telefon hızlı şarj desteklerken, adaptorun hızlı şarj desteklememesi.
Tablo
Kutu İceriği
6/10
Tasarım
8/10
Oyun
8/10
Pil
9/10
Arayuz
8/10
Kamera
8/10
Ses
8/10
Malzeme Kalitesi
8/10
Sonuc
Telefon gercekten guzel. SD 660, USB Type-C ve kutuda kulaklık bulunsaymış (Gerci Xiaomi sanırım hicbir telefonunda koymuyor.) olsaymış tadından yenmezmiş. Bu arada belirtmeyi unutmadan; Telefonu 4 GB RAM/ 64 GB Depolama aldığımı belirteyim. Sormak istediğiniz soru varsa sorabilirsiniz inceleme buraya kadardı