İncelemeyi klasik artılar ve eksiler uzerinden gotureceğim. Başlamadan once, daha once Snopy Sn-rw1 7.1 kulaklık sahibi olduğumdan belli noktalarda onunla karşılaştıracağım.
Almadan once ki beklentimi de paylaşayım. Kaliteli 7.1 deneyimi ve ekibim ile goruşurken kaliteli goruşme deneyimi.
Sitedeki teknik ozellikler ile başlayalım.
Kulaklık
Frekans Tepkisi : 20kHz - 20Hz
Pil Omru : 16 saate kadar
Hassasiyet : 107dB (+/- 3dB)
Kablosuz Aralığı : 12 metreye kadar (40 feet)
Empedans : 32k Ohm @ 1kHz
Kulaklık Tipi : Wireless - Kablosuz
Bağlantı : USB Wireless Adaptor
Suruculer : 50mm
Mikrofon
Empedans : 2.0K Ohm
Tur : Tek yonlu gurultu onleyici
Frekans Tepkisi : 10kHz 100Hz
Hassasiyet : -38dB (+/-3dB)
Paket İceriği
VOID PRO RGB Wireless Gaming Headset
Wireless USB Adaptoru
USB Şarj Kablosu (1.5m)
Mikrofon icin ses filtresi
Guvenlik Broşuru
Hızlı Kullanma Kılavuzu
Garanti Kartı
Bu kadar teorik bilgiden sonra gozlemlediğim artı ve eksilere bakalım.
Artıları
Ses kasmak icin muthiş 7.1 i rekabetci oyunlarda cok iyi hissediyorsunuz. Eski kulaklığım bunun yanından gecemez Equalizer ile dinlediğiniz tarza yonelik biraz oynarsınız cok guzel de bir muzik deneyimi alabilirsiniz. Sesi cok yuksek boynumda asılıyken bile rahat duyarak şarkı dinleyebiliyorum Mikrofonu katladığınızda otomatik devre dışı kalıyor. Tuş aramanıza gerek yok. Işık efektleri gayet guzel. Sanırım diğer Corsair urunleriniz ile de senkronize edebiliyorsunuz. Bende olmadığı icin deneyimleyemedim. Sidetone(Kendini duyma) ozelliği gereksiz gozukse de kalabalık ortamda bence cok iş goruyor. Kablosuz mesafesi yeterli, yan odalarda gezip gelebiliyorum. Fiyatlı ile rakiplerinin onunde. Ben n11.com uzerinden yaklaşık 670 TL ye satın aldım. Eksileri:
Bence mikrofonu parasını hak etmiyor. Eski kulaklığımdan ekstrasını goremedim. Yazılım arayuzu biraz karışık Batarya seviyesini stabil ve doğru olarak goremiyorsunuz kapatırken %70 olan şarj actığınızda %60 olabiliyor. Uzun sure kullanımda boyun ağrısı kacınılmaz. Zamanla alışılır belki bilmiyorum. Gurultu engellemeyi elle ayarlayabilmek isterdim. Var mı yok mu o bile belli değil. Kulaklık kafanızda cokta durmak istemiyor telefona bakmak icin kafamı eğdiğim zaman kulaklarıma tutunarak duruyor duşmeye eğilimli. Sonuc değerlendirme:
İsteklerimi fazlasıyla karşılayan ve beni şu anlık memnun eden bir cihaz.
İlk kullanmaya başladığımda bataryayı doğru gostermemesi beni ne kadar korkutmuş olsa da şu an kendisi ile gayet mutlu mesut durumdayım. Kullanım kılavuzunda ilk kullanımdan once şarjını tamamen doldurun demesine rağmen hemen kullanmaya başlamam bunun sebebi olabilir.
2 haftadır kullanımım doğrultusunda kablosuz olmasına cok da ihtiyacım olmadığını anladım o yuzden kablolu modellere goz atabilirsiniz.
RGB ışıkları kapatırsanız vaat edilen 16 saat olmasa da 12-13 saatleri gorebilirsiniz. Işıklar acıkken 8-9 saatlere duşebiliyor.
Resimleri internette bolca olduğu icin paylaşma gereği duymadım. Sorularınızı elimden geldiği kadar yanıtlamaya calışırım. Umarım beğenmişsinizdir. Hepinize mutlu oyunlar!