-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Herkese selamlar, kısa bir sure once Itopya uzerinden almış olduğum mekanik klavye incelemesini forumda goremedim o yuzden alacak/merak eden arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olmak icin bu konuyu actım. Hatta ben bunu konuyu yazarken 503 TL yerine 299 TL (Stokla sınırlı 8 Adet).
Ayrıca kullanımı hakkında paylaşımlarımı yazının sonunda yapacağım şimdi kutu, kutu iceriği, gorunumu vs. gorsellere goz atalım. Şimdiden kalite icin ozur dilerim.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Işıklandırma Hakkında
Işıklandırması her tuş icin ayrı bir şekilde dizayn edilmiş. Kırmızı renk ışıklandırması bulunmakta, RGB sevmediğim icin bana bicilmiş kaftan bu ozelliği. 6 modu bulunmakta fazlasıyla kullanımı zevkli hale getiriyor bu modlar. Işık gucu 5 kademe, 6 tane ozel modu bulunmakta (normal ışıklandırması ile). Tabii bunları FN ve ok tuşları ile yapıyoruz, herhangi bir surucusu yok. Modlarını gif ve SurprizBozan ile vereceğim konu ici kirliliğini azaltmak icin. (Alıntı değildir tek tek video cekip GIF bicime donuşturdum.)
Surprizbozan: MODLAR

Diyeceksiniz ki Numpad yok, e Capslock acık kapalı nasıl anlayacağız? Ek olarak hemen ustunde Windows tuşunu kitli ışığı da bulunmaktadır.
Surprizbozan: Uyarı Işığı

Her mekanik klavyede olan şeyler fakat bilgi olsun diye ekliyorum.
Surprizbozan: Anahtar, Tuş

Kullanıcı Deneyimleri
Tekrar Hoş geldiniz, kısa bir suredir kullanmış olduğum bu klavye gercekten harika otesi. Boyutu, numpad bulunmaması, ışıklandırması, tuş yuksekliği, anahtar sesi, tuşların kayganlığı, FN tuşları ile kullanılan kısayollar, modları ve basım hissiyatı gercekten beni benden alıp goturdu. Şoyle diyebilirim ki yazı yazmaktan haz alıyorsunuz, oyun icinde hangi tuşa bastığınızı hissedebiliyorsunuz, anlık reaksiyonlara karşı takılması yok. Dediğim gibi benim icin bicilmiş kaftan gibi klavye. Ha hic mi eksi yonu yok derseniz hemen alıştığım fakat eksikliğini duyduğum buyuk Enter tuşunun eksikliğini duydum. Fakat bu benim alışkanlığım olduğu icin sizler pek sıkıntı cekmeyebilirsiniz. US/İngilizce dizilim benim icin sorun olmadı eğer tuş hafızanız tam ise ve Windows Klavye ayarlarında klavye dili Turkce ise hic sorun olmadan tık tık yazabilirsiniz.
Değerlendirme
Artıları
-Kucuk boyutuyla neredeyse her masaya sığabilir.
-Cherry MX kullanılması (piyasada yan sanayileri donuyor, orijinal olması tabii ki bir artı.)
-Tuş yuksekliği.
-Renklendirme ve aydınlatması.
-Metal ve kaliteli plastik yapı.
-Kaucukları, ek olarak yukseltme ayaklarını altına konulan kaucuklar.
-Basım hissiyatı ve tuş sesi.
-Windows tuşu kilitleme ve fonksiyon tuşları (F6....F12)
-Orgu kablo ve desenli olması. (Diğer kablolardan ayırt etmeniz icin guzel bir ayrıntı.)
-Keskin harfler. (Işıklandırma ile mukemmel gorunuyor.)
-Kablosu cıkartılabildiği icin kolay taşınması.
Eksileri
-Kucuk Enter tuşu bulunması. (Benim icin gecerli.)
-Bilek desteği bulunmaması.
-US/İngilizce tuş diziliminde olması. (Benim icin sıkıntı olmadı fakat sizler icin belirtmek istedim.)
-Metal plakanın cok fazla iz bırakması. (Yağlı bir yiyecekten sonra ellerinizi kesinlikle dokunmayın.)
-Ek tuşların kutudan cıkmaması. (WASD ve 1234 icin olanlar. Fakat yukarıda modlarının resimlerini paylaştığım bir resimde zaten ışıklandırmalarda bunu yapmışlar benim icin sorun teşkil etmiyor. Ek olarak bircok yabancı alışveriş sitelerinde bunları temin etmek cok kolay.)

Kısacası ben cok beğendim performansı ve estetik yapısını. Puanım 9,9/10 (Alışmış olsam da serce parmak buyuk enter arıyor maalesef.)
Fiyat
Piyasa değeri malum kurlar ile 480-520 hatta 550 TL bandında gezmekte. İlk satırdaki Itopya linki uzerinden, 299 TL gibi bir fiyata aldım indirimli olarak. Piyasadaki malum yan sanayi cakma switchleri, yay sesileri, kullanışsız yapıları ve zibilyon tane gereksiz tuş toplulukları, abartı ve kalitesiz RBG ya da kalitesiz tek renkli klavyelere 300 TL vermek yerine aynı fiyat bandında alınabilecek en guzel klavyelerden diyebilirim.
Değerli zamanınızı ayırdığınız icin sizlere teşekkuru borc bilirim. Eksik ozellik, yazım yanlışı varsa affola. Umarım yardımcı olabilmişimdir, guzel switch sesleri ile kalın!

Son olarak HyperX Alloy FPS modelleri ile farkı anlamanız icin alıntı bir gorsel paylaşıyorum.
Surprizbozan: HyperX Alloy FPS vs HyperX Alloy FPS Pro