Sistem ozellikleri:
•Intel i3 7100 3.9 GHz
•Asus ROG STRIX 1060 6 GB
•MSI B150M Mortar Artric
•Kingston HyperX 4x4 2400 MHz
•SanDisk SSD Plus 120 GB
•WD Blue 1TB
•DeepCool Gammaxx 400
•Corsair Carbide 100R
Şimdi gelelim benim bu bilgisayarı toplama macerama. İzlediğim Bilgisayar toplama videosundan gaza gelmemle beraber bir bilgisayar toplama surecine giriştim. Oncelikle 1060 altına kesinlikle duşmek istemiyordum. O yuzden işlemciden kısma fikri kafama yattı. Bende i3 7100 almayı doğru buldum. Anakartın BIOS guncellemesi almadan 7. Nesil desteklemiyeceğini bilmiyordum. O yuzden gorsel olarak da hoşuma giden hemde incelemede gorduğum Mortar Artric aldım. RAM'ler Vatan da o ara 350 civarında idi. Son serileriydi ve bana 16 GB RAM yeterde artardı. Bende hemen ustune atladım. En ucuz SSD o an icin SSD plusdı. Kasa zaten sade ve hoştu.
Ekran kartını MSI Armor 1060 6 GB aldım. Onu da sepete ekledim ve bir kısmı Vatan bir kısmı HepsiBurada olmak uzere siparişimi verdim. 1 hafta civarında hepsi gelmişti. Tabi o arada ben Anakartın BIOS update ihtiyacı olduğunu oğrenmiştim. Sahibinden sitesinde bir kac kişi ile konuşup birisi ile anlaştım ve Maltepe tarafında birisine gidip BIOS updatei yaptırtdım. Kendisine tekrar teşekkur ederim burdan. Ucret almadı.
O konuyu da hallettikten sonra sistemi bir arkadaşım ile beraber kurdum. Hayatımda o kadar hızlı windows kurduğumu hatırlamıyordum ve ağzım kulaklarıma varıyordu gulumsemekten.
Bir kac gun problemsiz kullandım. Ardından ekran kartı calışmayı durdurdu ve bu durumdan kurtuldu diye uyarılar aldım. Bende internetten almanın verdiği guzel yonler sayesinde şartsız hatasını da belirterek Vatana iade ettim. Ve Asus ROG Strix Rx 480 8 GB modeline gectim. Ustten kalan para ile de arkadaşıma kulaklık doğum gunu hediyesi aldım.
Ama hevesim yine kursağımda kaldı. Cunku oyunlara girmediğim surece normal calışan ekran kartım oyuna girince birkac dakika icerisinde gri bir ekran veriyor ve beni hayattan soğutuyordu. Ek olarak 1060'da en ufak darboğaz yaşamazken Rx 480'de yaşadığım darboğazın haddi hesabı yoktu. Ama LoL gibi CSGO gibi oyunları oynatıyordu. Bende idare ettim. Yaz başı okul biterken Kazakistan'a gitmeden once garantiye verdim. Ve belgeleri bir arkadaşıma verip Kazakistan'a gittim. Cok şukur ki kabul edildi. Ve sonuc olarak uzerine para eklemeden Asus STRIX 1060 aldım. (ben aldıktan 1 hafta sonra fiyatlar tavan oldu. Tabi benim keyifler yerinde.)
Kazakistan'da takip ettim piyasayı. Oyle herşey cokta ucuza gelmiyordu. Telefonlar ucuzdu bende hemen elimdeki iPhone 4den kurtulup Fanı olduğum Xiaominin Mi Note 2 telefonunu aldım. Sonra ucuza ve beyazını bulunca işlemci soğutucumu stok soğutucu belasından kurtarıp Gammaxx 400u aldım. Geldim taktım ama henuz testlerini yapamadım evde internet olmadığı icin.
Kasa kablolamak icin yeterince alan sunuyor. Ozellikle eklemek istediğim kısım şu: Recep ve Ali abi 100R ye sistem toplarken CPU'ya giden guc kablosunu ustten gecirmişlerdi. Ona cozum buldum. Kabloyu arkadan gecirdikten sonra sağ ustte bir yer var o kabloyu gecirmek icin. Resimlere de koyucam.
Birde bilgisayarım da bir WiFi kartına ihtiyacım var bir oneriniz okursa beklerim.
Işık pek iyi değildi. Fotoğraf performansı duzgun ışıkta efsane oluyor. Başka bir postta paylaşırım obur resimleri.
Selamlar...