Surprizbozan: Technopat İncelemesi
Surprizbozan: iCUE Yazılımı İncelemesi
Klavyeyi daha yeni aldım, GameEkstra uzerinden 629 TL'ye alındı. Bundan once kullandığım Logitech G610(Cherry MX Brown) ve G512(Romer-G) ile karşılaştırmalı bir inceleme olacak.
Urun Cherry MX Red, Brown, Blue, Silent ve Speed olarak 5 farklı anahtar modeli ile satılıyor. Ulkemizde coğunlukla kırmızı anahtarlı urunler satılıyor.
Urunun kutu iceriğinden 1 adet tuş sokme aparatı ve 2 farklı mini yedek tuş takımı cıkıyor. ( W,A,S,D ve Q,W,E,R,F) Birinin MOBA ve MMORPG oyuncuları icin diğerinin de FPS oyuncuları icin yapıldığını tahmin ediyorum.
Artıları:
+ Onceki versiyonda bulunmayan Corsair logosu aydınlatması cok hoş duruyor. Bu bolgenin ustunde pleksi bir cam bulunuyor.
+ Multimedya tuşu barındırıyor ve G610'da kullandıklarımdan cok daha kaliteliler, ozellikle ses ayarlama tekerleği cok başarılı.
+ Yazılımının kalitesi. Konunun başında Technopat'ın iCUE incelemesi bulunuyor, merak ediyorsanız bakabilirsiniz.
+ Tuş anahtarları gomulu vaziyette değil bu da aralarında pislik birikmesini biraz da olsa onluyor.
+ Kablosu cok kalın, kasıtlı yapılmadığı takdirde herhangi bir şekilde zarar goreceğini zannetmiyorum.
+ Kutudan cıkan tuş sokme aparatı sayesinde, ortadan bir tuş sokerken kenardakileri sokmenize gerek kalmıyor.
+ Klavye uzerinde USB portu olması kontrolcu bağlayacaksanız ve kasanız size uzaksa cok işe yarıyor.
+ Klavye ile USB icin kablonun 2 ucu var, isterseniz sadece klavye kablosunu takip USB girişini kullanmayabilirsiniz.
Eksileri:
- Işık kalitesini G512'ye gore başarısız buldum, daha soluk duruyorlar.
- Bilek desteği sentetik deri veya kumaş gibi daha konforlu bir malzemeden yapılabilirdi.
- Klavye uzerindeki USB portunun 2.0 olması.
- İndirime denk gelmezseniz ucuk rakamlara satılıyor.
Ozet gecmem gerekirse kullandığım en Premium klavye diyebilirim, gerek malzeme kalitesi olsun gerek tuş kalitesi olsun. Yuzey malzeme kalitesi bundan once kullandığım G512'ye fazlasıyla benziyor fakat G512'de multimedya tuşları veya bilek desteği bulunmuyor.
Gayet guzel klavye fakat gidip de 800-900 TL gibi astronomik rakamlar vermeye de gerek yok.