Pazartesi akşamı İtopya'dan 499₺'ye aldığım klavye bugun saat 1 bucuk gibi geldi. Kargo konusunda hicbir sıkıntı cekmedim. UPS kargo kaliteli bir markadır. Kutunun icinden; kullanım kılavuzu, garanti belgesi, fatura, sticker ve plastik korumasının icindeki klavyemiz cıkıyor. Klavye opto-mechanical switch kullanıyor ve icinde ki yayın sesini duyabiliyoruz. Switch mor renk. Tuşların calışması 1.5 mm yol katetmesi ve 45 gr ağırlık uygulanması lazım. Bilgisayara ilk bağladığımız zaman Spectrum Cycling (sıra sıra renk değiştirme) efektine geciyor. Razer Synapse 3 programını kurup modu değiştirebiliyorsunuz. Efektleri ise bunlardır:
Breathing Fire Reactive Ripple Spectrum cycling Starlight Static Wave Bu efektlerin fotoğraflarını şimdilik atamayacağım. Yarın atacağım. Aynı zamanda Razer Synapse 3 programının Chroma Studio bolumunde kendiniz daha guzel efektler oluşturabilirsiniz.
Klavye oldukca sesli olduğunu soyleyebilirim. Ben sesten hoşlanıyorum ama hoşlanmayan arkadaşlar kulaklık takabilirler o zaman ses cok duyulmuyor.
Anti-ghosting ozelliği ile aynı anda 10 tuşa birden basabilirsiniz.
Razer Synapse 3 programından makro atayabilirsiniz, oyun modunu aktif edebilirsiniz ve daha bircok şey yapabilirsiniz. Klavyenin fiyatı ben aldığımda 499₺ idi. Şu an en ucuz 824₺'ye bulabilirsiniz. Normal fiyatı F/P urunu mudur bilemem ama benim aldığım fiyata gore bence tam bir F/P urunu.
Artıları;
+Opto-Mechanical switch kullanması
+RGB olması
+100 milyona kadar tuş basım omru olması
+Anti-Ghosting
+Makro atanabilmesi
+Turkce Q dizilimi olması
Eksileri;
-Normal fiyatının cok pahalı olması
-Bilek desteği yok
-Multimedya tuşları yok
-(+)Cok sesli olması