Monitoru Hepsiburada.com'dan ''Elmacık'' denilen satıcıdan 15 Ocak 2019'da aldım. Size monitor ve satıcı hakkındaki duşuncelerimi anlatacağım. Katılıp katılmamak size kalmış.

BenQ GW2270H 21.5" 5ms (Analog+2xHDMI) Full HD VA Monitor Fiyatı

Surprizbozan: ^^

Once monitorden başlıyorum. Monitorden cok bir şey beklemeyin. Bu butcelerde bir monitorden cok bir şey beklemek sizi hayal kırıklığına uğratır. Bende bunun farkında olarak satın aldım zaten. Monitorun tek artısı 8 bit olması ama o da ahım şahım bir şey değil. Sonucta 8 bit olması ve sonuna kadar bundan yararlanmanız icin uygun iceriğe sahip iceriğin de olmanısını gerekiyor. Bu butcelerdeki IPS monitorler 6 bit + FRC oluyor. Gercek 8 bit olmasıyla one geciyor ama dediğim gibi uygun iceriğinde olması lazım bunun icin. Gunluk kullanımda cok takılmanız gereken bir nokta değil.

Monitorun negatif yonlerine gelirsek sıralayalım.

1- Monitorun ekranı parlıyor ve karanlık sahnelerde daha belirgin, kotu duruyor. Işık kaynağı (Ampul, pencereden gelen guneş ışığı vb.) arkanızda kalıyorsa monitorde yansımanızı goruyorsunuz. Bu cok can sıkıcı genelde işten dolayı akşamları takılıyorum ama izin gunumde gunduz takılırken fark ettim. Aşırı ışıklı bir ortamda baya can sıkıcı olabiliyor. Hele yanlardaki ışık sızmasıyla birlikte diğer Modlara gore daha parlak olan oyun ve film Modunda yanlar resmen parlıyor.

2- Işık sızması sorunu. Bunu artık sorundan bile saymıyorum. QLED monitor kullanmadığınız surece bu illetten kurtulamazsınız. Nerdeyse her monitorde var. Zaten iade sebebi de değil.

3- Goruş acısının yani goruntunun 178° bile bozulmadığı soyleniyor. Tamamen uydurma ve abartı. Ekrana direkt bakmadığınızda bile bozulmaları fark edebiliyorsunuz. Işık sızmasıyla birlikte yanlardaki bozulma daha kotu bir hal alıyor.

4- Tepkime suresi 5 ms diye geciyor ama FPS oyunlarda daha cokmuş gibi hissediyorsunuz.

5- VA panelin beyaz ve siyahlarda daha iyi olduğu soyleniyor. Bu monitor icin gecerli değil. İnternette izleyeceğiniz 1080p videolarda coğu yerde siyahın griye kactığını goreceksiniz. Bu VA panelin en alt sıralarındaki monitorlerden belki ondandır bilemiyorum.

Şimdi gelelim ''Elmacık'' denilen satıcı hakkındaki goruşlerime. Kesinlikle problemli bir satıcı. Bunu nerden cıkarıyorum. Sadace benim başıma gelenlerden değil. İnternette ve hatta bu forumda pek cok şikayetlerle karşılaşacaksınız. Bazısı bu monitor icin bazısı başka monitorler icin. En guncelinden bir ornek ve kendi başıma geleni, deneyimimi de anlatacağım tabii.

Sıfır monitor ekranında cizikle geldi - Technopat Sosyal

Oncelikle 5 Ocak 2019'da N11.com uzerinden ''Elmacık'' denilen satıcıdan ''BenQ GW2270H'' adlı monitoru aldım. Monitoru denemeye başladığımda ekranın her tarafında kutu kutu şeklinde kumelerin bazen kırmızı bazen goruntudeki siyahtan daha koyu renk bir siyahla anlık olarak yanıp sonduğunu gordum. Kısacası banding denilen olay vardı monitorde. Tabi hemen iade ettim ve para iadesini aldım. Bu seferde Hepsiburadan.com'dan yine ''Elmacık'' denen satıcıdan aynı monitoru aldım. Almadan once ilk alışımdaki yaşadığım problemleri anlattım. Aynı sıkıntıları tekrar yaşamak istemediğimi belirttim. Onlarda bir nevi icimi rahatlattı. Bende aldım. Monitor birkac gun once elime ulaştı ve tekrar bahsettiğim sorun vardı. Sorunu gormeniz icin video cektim. Ekranın sağ aşağı kısmında yanıp sonen kırmızı bulutlanma(banding) gorebilirsiniz ama diğeri kadar yoğun olmadığı ve sağ alt koşede olması sebebiyle ve bıktığım icin boyle kullanmaya karar verdim.

İnternette ve forumda biraz araştırdığımda yanlız olmadığımı gordum. İşin ilginc yani ise sorun yaşayan herkesin sıkıntısız iade alabilmesiydi. Benim bu satıcı hakkındaki goruşum şudur; bu satıcı tamamen olta atıyor. Muşterilerine normalde kimsenin almayacağı ve hatta bazen 2. el monitorleri gonderiyor. Sonrada beklemeye cekiliyor. Muşteri hakkını ararsa monitoru iadesini alıyor ve şansını başka muşteride deniyor. Bu şekilde 10 kişiye gonderse 8'i iade etse 2'si kullanmaya devam etse mantığıyla elindeki bu normalde satamayacağı monitorleri elinden cıkarıyor. O kullanmaya devam eden 2 kişide ya benim gibi artık bıkan kişilerdir ya da farkındalığı duşuk muşterilerdir. Size onerim bu satıcıya dikkat edin. Alabiliyorsanız başka satıcıdan alın.

Surprizbozan: Alım ve iade

Bahsettiğim banding sorunu sağ alt kısma odaklanın. İlk aldığımda onun butun monitorde olduğunu duşunun. (4 yıllık HDD'im bağırıyor sesi boş verin, goruntuye odaklanın. Onunda değişme zamanı geldi. Cope gidecek yakında.)

Surprizbozan: 11. ve 12. saniyede