Arkadaşlar urunu Aliexpress'ten 1 Aralık'ta sipariş ettim. 20 Aralık'ta elime ulaştı. İnternetten fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Ancak dolar kurunun etkisiyle kimi zaman 100, kimi zaman 140 TL kadar cıkan bir fiyat aralığında yurt dışı firmalarında. Uzun sure benim gibi ucuz, ancak kablo derdinize son verecek, muzik dinleme ihtiyacımı gidersin yeter diyeceğiniz bir bluetooth kulaklık arıyorsanız doğru adres "QCY ".

Bluetooth- Kulaklık bluetooth v5.0 yani en son bluetooth surumunu destekliyor.Bu sayede kopma ihtimali cok daha duşuk ve deneyim iyileşiyor.Tabii ki sizin cihazlarınız hangi bluetooth versiyonunu destekliyorsa o versiyonda calışır.Ancak artık yavaş yavaş cihazların 5.0 surumune gecmeye başlayacağını duşunursek,bir sıkıntı olmadığı surece ileriye donuk bir kulaklık olarak da duşunebiliriz. Acık bir alanda yani bir duvar gibi sinyal engelleyici bir engel yoksa 10 metre mesafeye kadar bağlantıda sıkıntı olmuyor. Bizim evde odalar yan yana ve duvar var arada. Bir yan odaya gittiğimde bir kopma olmuyor. Ama iki odalık bir mesafe olduğunda kopma ihtimali yuksek. Yani şartlara bağlı arkadaşlar.

Ses Deneyimi ve Mikrofon- QCY T1C tiz ağırlıklı arkadaşlar. Bu fiyat bantlarındaki bir cok kulakici bluetooth kulaklık tiz ağırlıklı olur. Duyarlılığı 108+/-3 db olarak belirtilmiş. Basslar kotu değil, ancak bass odaklı bir kulaklığın yanından bile gecemezler. 20 Tl'lik bile kablolu bass kulakici kulaklık kullanmış biri olarak soyleyebilirim ki iş gorur ama kesinlikle bass dinleyip, saatler gecireyim hissi vermez. Yani elektro gibi muzik turleri icin pek uygun değil. Tiz tarafına gelirsek fiyatının ustunde bir ses performansı sunduğunu soyleyebilirim arkadaşlar. Bu fiyattaki bir bluetooth kulaklık icin cok temiz ve yuksek bir ses deneyimi sunuyor ve şunu da belirteyim kesinlikle etraftakileri rahatsız edecek bir ses yaymıyor. Kendi ozellik olarak noice-cancelling ozelliği vermese de kulaklık yapısı gereği, kulağımıza oturduğundan dışarı fazla ses vermiyor. Gelelim mikrofona, arkadaşlar mikrofonu yetersiz. Eğer konuşma icin almayı duşunurseniz, almayın. O kadar netim.

Kulaklık Batarya Suresi- Benim gibi toplu taşımayı cok kullanıyorsanız veya bir yerden bir yere yurumeyi seviyorsanız, pilin uzun gitmesini istersiniz. Kulaklıkta Li-ion piller kullanılmış. Her biri icinde 43 mAH kapasite barındırıyor. 3.7 V'da şarj oluyorlar. Kulaklıklar standby halinde 120 saat acık kalabiliyorlar. Belirtilen kulaklığın 4 saat pil omru sunduğu. Bu performansı da elde ettim.

Şarj Kılıfı Batarya Suresi- Kulaklıkları kullanmadığımız takdirde yerleştireceğimiz kılıf, standart bir kılıf değil, şarjlı kılıflardan. Kılıfın şarj kapasitesi 380 mAH. Tahmin edeceğiniz gibi yoğun bir gunu rahatlıkla cıkarmanızı sağlıyor. Şarj kılıfını tamamiyle kullandığınız zaman, kulaklıklara ekstra 20 saat şarj eklemiş oluyoruz, yani kılıf ile 5 kere şarj edebiliyoruz . Eğer yanılmıyorsam 15 dk bir şarj ile kulaklıklara 1 saat gibi bir dinleme suresi sunuyordu.

Şarj etmesi cok kolay arkadaşlar. Kulaklık ve şarj kılıfı ustunde noktaları belli zaten. Mıknatıslı bir yapıya sahipler ve duz koyduğunuz zaman kendi kendine yerine oturuyor. Oturmama, duşme gibi bir durumla karşılaşmadım.
[caption id="attachment_1009024" align="alignnone" width="608"]

ptr[/caption]

Son Değerlendirme- Arkadaşlar, toparlayacak olursak ben urunu beğendim. Evet, bir cok eksiği var ama unutmayın ki 100 liralık bir kulaklık. Bu fiyatlarda bluetooth muzik dinleme adına fazla bir kulaklık yok. Olanların icinde en iyilerden biri bu. Bu yuzden f/p urunu olarak nitelendiriliyor. En onemli ozelliği bluetooth 5.0 olması. Cunku daha kuvvetli ve daha uzun bir mesafede daha kaliteli bir ses deneyimi verebilir. Daha bir cok cihaz bile 5.0 gecmediği duşunulurse bu fiyat seviyesinde bunu gormek gayet guzel. Dengeli ve kulağı rahatsız etmeyecek bir ses seviyesi ve performansı sunuyor. Belki bluetooth teknolojisini iyi bilmeyen arkadaşlar vardır. Sizin kullandığınız cihazın bluetooth 4.2 veya 4.0 desteklemesi onemli değil. Geriye donuk bir teknoloji yani calışır. Sadece 5.0 surumunde vaat edilen ozellikleri değil de eski surumde vaat edilenlere sahip olursunuz. Onerim kulaklığa fazla para vermek istemiyorsanız veya veremeyecek durumdaysanız, bu kulaklığı es gecmemeniz. Genelde model ismi olarak QCY T1C mini bluetooth kablosuz kulaklık olarak geciyor.