1 yıldır kullanmakta olduğum ekran kartım MSI GTX 1070 Gaming X'i fiyatlar yukselince fırsat bu fırsat deyip aldığımdan daha yuksek bir fiyattan satınca yeni bir kart arayışına girmiştim.

2560 x 1440 piksel cozunurlukteki monitorume GTX 1070 yetse de yurtdışından alışveriş tercihimi kullanıp GTX 1080'e terfi ettim. Urunumu Amazon Amerika'dan aldım. Kargo ve gumruk vergisi dahil 2150 liraya geldi. Coğu alışverişimde maksimum 1 hafta icinde urunum elimde olmasına rağmen bu sefer sure bir hayli uzundu, tam 20 gun kadar.

Bir onceki kartım MSI GTX 1070 Gaming X ile kutu iceriğini karşılaştırmak gerekirse MSI'da olan ıvır zıvır broşurler bunda yoktu. Zaten onemli olan kartın kendisi..

Onun dışında boyutları karşılaştırmak gerekirse MSI'a gore eni daha duşuk, boy ve yukseklik neredeyse aynı. Ağırlıklarına dikkat etmedim.

Şimdi gelelim performans kısmına. 2560 x 1440 piksel cozunurlukte GTX 1070'e genel olarak 15-35 FPS artış gozlemledim. Şimdiye kadar denediğim oyunlar Rainbow Six Siege, Witcher 3, GTA V ve PUBG oldu. Sıcaklık olarak tam yukte 70 - 72 civarı geziniyor fanlar otomatikte, mod overclock modunda. Boşta fanlar calışmadığı icin sıcaklık 45 - 48 derece civarında seyrediyor. Fanları tam yuk altında MSI'ın fanlarına gore biraz daha sesli aynı zamanda arka plakası daha ince olduğundan dolayı yuzey sıcaklığı birazcık daha fazla.

Şimdiye kadar gozlemlediklerim bunlar dostlar. Xtreme Gaming yazılımı cok ama cok başarılı. BIOS guncelleme kontrolu, fan ve ısı ayarları, overclock ve her turlu bilgi / sıcaklık takibi rogram uzerinden kolaylıkla yapılabiliyor.

Son olarak şunu da belirteyim. Gigabyte Turkiye RMA Servisi ile yapmış olduğum goruşme sonucu uluslararası urunumun ucretsiz onarıma tabi tutulduğunu oğrendim. Ayrıca bu durum yurtdışından alınmış anakartlarda da gecerliymiş.