Merhaba arkadaşlar. Cok oldu goruşmeyeli. Malum benimde okulum var fırsat bulamıyorum. Hazır yaz tatiline girmişken bu zamanımı değerlendireyim dedim. Bugun size Linksys x6200 AC750 Router modemin nasıl guncelleneceğini gostereceğim.

Oncelikle siteye giriyoruz: Linksys Site Turkey | Linksys - Wireless Routers, Range Extenders and IP Cameras

Daha sonra karşımıza cıkan ekrandan support kısmına tıklıyoruz. Support'a tıkladıktan sonra karşımıza cıkan arama kısmına x6200 yazıyoruz cıkan sonuca tıklıyoruz.

Daha sonra karşımıza bu ekran cıkacak. Buradan downloads / fırmware yazan bolume tıklıyoruz.

Karşımıza downloads kısmı geliyor. Buradan for other regions'u seciyoruz. For other regions Avrupa bolgesi icin. Cunku biz Amerika'da yaşamadığımız icin for US olanı secmeyeceğiz. For other regions'a tıkladıktan sonra altta firmware yazısı gorunecektir onun altında download yazısına tıklayıp fırmware dosyasını indiriyoruz.

Daha sonra modemin arayuzune giriyoruz ve kullanıcı adı ve parolamızla giriş yapıyoruz.

Modemimizin arayuzune girdikten sonra sağ ustte bulunan yonetim kısmına tıklıyoruz. Cıkan ekrandan dosya sec butonunu tıklayıp indirilenler kısmından indirdiğimiz dosyayı secip tamam diyoruz. Hemen sonrasında yukseltmeye başla butonuna tıklıyoruz ve guncelleme başlıyor.

Yukleme esnasından bir goruntu. Guncelleme surerken internet ve power ledi yanıp sonuyor bu sizi korkutmasın cunku guncelleme yapıyor. Bu arada arkadaşlar guncelleme yaparken modemi kapatmayın.

Guncelleme bittikten sonra bu yazı karşınıza cıkıyor. Burada yeniden başlattığı icin beklemeniz lazım.

Daha sonra tekrar modem arayuzune girip fırmware guncellemesinin olup olmadığını kontrol etmek icin ekranın sağ ust koşesinde bulunan durum kısmına tıklayıp son surumunu gorebilirsiniz. Benim 14'ten 18'e cıkarıldı.

Guncelleme bittikten sonra modemin arkasında bulunan reset tuşuna bir iğneyle bastırıp 5-10 saniye bekleyin sonra iğneyi cıkarıp ayarlarınız sıfırlanacaktır. Tekrar bundan sonra arayuze girip modeminizin kablosuz ağ şifrelerini ve modem şifrelerilerinizi oluşturun. Tabi yedekleme de yapabilirsiniz ancak en sağlıklısı bu şekilde olacaktır. Bu arada modemin inceleme konusu vardı ve şimdiye kadar gorduğum iyi ve kotu yonlerini bu konuda yazdım. Buradan bakabilirsiniz. Goruşmek uzere hoşca kalın.

Alındı Linksys X6200 AC750 ADSL/VDSL Wifi Modem Router