Urunun ozelliklerine usten bir bakış atarsak eğer 2k cozunurluklu, freesync'li, 144 Hz yenileme hızına sahip , 1ms gecikme suresine sahip olduğunu goruyoruz. Hem de fiyatı da muadillerine oranla pek bir ucuz. 1700-1800 lira arasına bulabiliyorsunuz. Bu monitorumuzun aynı ozelliklere sahip bir de 1300 liralık kardeşi var , ( Casper M.CS-QHD270-M2758C Monitor ) 144Hz yerine 60Hz, 1ms yerine 3ms'ye sahip.
Panel tipi TN. Şayet onceki monitorum de TN panel olduğu icin ekran tipinde bir farklılık sezemedim. Belki aranızda IPS'i veya VA panel favorisi olanlar varsa aralarında fark gorebilir. Monitor neredeyse cercevesin bir ekrana sahip, kalınlığı ise bir kısmında 8mm. Bunlar dolayısıyla dışardan bakıldığında cok şık ve zarif bir duruşu var.
Freesync ozelliği var. Bildiğiniz uzere yakın bir zamanda Nvidia Adaptive G-Sync ozelliğini tanıtmıştı. G-sync monitorlerin cok pahalı olması sebebiyle tercih edilmemesi ve Nvidia ekran kartına sahip insanların freesnyc'le bir iş yapamaması gibi nedenlerden dolayı. Kucuk bir ayarla monitorden freesync'i, ayarlardan Adaptive G-Sync'i actım. Ve hayatımda ilk defa boyle guzel bir sync gordum. 30-50 FPS arasında gidip gelen fps'im neredeyse puruzsuz 60 FPS gibi. Bu ozellik beni cok sevindirdi.
Urunun bir kac da kotu yanı var tabii. Oncelikle her monitor alanın korkulu belası olu pikseldir. Bende de bir tane var maalesef. Ancak bu pikselim beyazı ve yeşili veremiyor, oralarda pembe-mor bir toz parcası gibi duruyor. Siyah , kırmızı ve mavi renklerde sorun cıkarmadan veriyor ya da belli olmuyor. Bu yuzden olu değil de yaralı diyebilir miyiz tam bilemiyorum acıkcası. Ancak ozellikle monitorum sol ustune bakmadığım taktirde goremiyorum. Bu yuzden değişim veya garanti ile şu anlık uğraşmayacağım. Kendisi iki tane hoparlore sahip , gunluk kullanım icin yeterli de olsa , film ve muzikler icin yetersiz. Ayrıca monitore elinizi yaklaştırdığınızda bir sıcaklık hissedebiliyorsunuz. Yaklaşık 60-70 cm uzaklıkta dururken hicbir sıcaklık hissedemiyorum ancak.
Bana gore en kotu yanı ise monitor cok az hareket ettirilebilir bir yapıya sahip olması. Yanlara doğru hareket soz konusu olmadığı gibi aşağı ve yukarıya doğru ise cok az bir imkan var. Masa - koltuk - monitor hizamı bozuyor bu. Monitorun normal acısı 100 derece falan. Yaklaşık 30 derece aşağıya iniyor. Bu belki kimilerine gore yeterlidir. Ancak yukarı doğru daha geniş acı yapamaması beni cok uzdu. Umarım zamanla alışırım.
Genel olarak ele aldığımızda monitor fiyatına gore bence cok guzel. Fiyat performansı , performans yanıyla kesinlikle geciyor.
Olu pikselim:

Kutusu ve ozellikleri :

Dışarıdan gorunuşu :