nihayet urun elime gecti ve incelemeyi tamamladım. Bir suredir kullanıyorum. Videolu inceleme hafta sonuna yetişir diye umuyorum. Başlayalım.
Not: Urun inceleme urunu olduğu icin daha onceden kullanılmıştır.
Yapılan incelemede kullanılan fare 25-30 dolarlık fiyat etiketine sahiptir. Turkiye fiyatı ise 180 TL civarında. Normal fiyatına gore değerlendirmekte fayda var.
Oncelikle sensorden bahsedelim. Urun Pixart A3325 sensorunu kullanıyor. 10.000 DPI ve 60 IPS'lik bu sensor kağıt uzerinde duşuk tarama hızına sahip olarak gorunse de pratikte gayet iyi sonuc veriyor. Yine de 60 IPS yerine 100 IPS'lik Pixart PMW-3325 falan kullanılsaydı cok daha guzel olurdu. Neyse bu da iyi zaten. Sorun cıkarmıyor herhangi bir durumda.
Aydınlatmaya gelecek olursak gercekten guzel bir aydınlatma sistemi kullanılmış. Lite L klavyede gorduğumuz katmanlı aydınlatmanın benzeri bu farede de mevcut. Cizgi şeklinde farenin kenarına toplamda 7 adet RGB LED ışık yerleştirilmiş. Bununla birlikte DPI ayarına gore otomatik ayarlanan Scroll tuşu ve farenin ust/arka bolumunde Cooler Master logosu şeklinde bir LED daha var. Bu sayede farklı RGB modlarına olanak sağlanıyor. Ornek fotoğraf koyup devam edelim. Fotoğrafa tıklayarak buyutebilirsiniz.

Kenardaki aydınlatmayı ortadaki tuştan ayarlayabiliyoruz. Ortadaki tuş mod değiştirirken Sağ tık + Mouse4 ile mod hızı, Sağ tık + Mouse5 ile de renk değişimi yapabiliyoruz. Bunlara detaylı olarak videoda değineceğiz. Gokkuşağı, yılan, nefes alma, değişen sabit renkler olmak uzere toplam 5 mod bulunuyor. Bazılarında hızı bazılarında ise rengimizi ayarlayabiliyoruz. Ustteki aydınlatmalar ise DPI ayarladığımız iki tuşla ayarlanıyor. Yani DPI neyse renk de ona gore otomatik ayarlanıyor. Maalesef burada pek soz hakkımız yok. Urunun yazılımı olmadığı icin idare etmek zorundayız. Zaten bu fiyattaki urunden yazılım beklemek de pek hoş olmaz.
Ergonomiden bahsedecek olursa ciddi anlamda elime oturdu. Urun Palm ve Claw tutuşlar icin uygun şekilde tasarlanmış. Aynı zamanda sağ ve sol el tutuşu icin de uygun. Yani simetrik bir yapıya sahip. Sol el tutuşun tek dezavantajı urunun sağında iki adet ekstra buton olmaması. Yukseklik ve ele oturma acısından Palm Grip tutuşa sahip olan beni ciddi anlamda tatmin etti. Ancak yandaki kaucuk yuzeyler kişiye bağlı olarak terlemeye yol acabilir. Bende zaman zaman yol actı. Daha once kaucuklu fare kullandıysanız sorun olmayacaktır.
Urunun kablosu 1.8 metre. Ancak orgulu değil. Orgulu beklemek de yanlış olur. 25 dolarlık bir urun bu neticede. Kabloda aynı zamanda parazit onleyici de mevcut.
Ozetleyecek olursak urun herhangi bir konuda en iyisi olduğunu iddia etmiyor. Ancak bircok konuda, ozellikle aydınlatmada ciddi anlamda iyi performans sergiliyor. Bu sebeple hemen her yonuyle ortalamanın ustunde bir fare. Profesyonel oyuncular dışında buyuk bir kitleye hitap ediyor. Ben de beğendim. Şimdi de fotoğraflara gecelim ve bitirelim.
Kutu normal. Mor tonlara ağırlık verilmiş. Farenin tumune hakim olacak bu mor.
İcinden cıkar diğer kutu ise cok şık. Siyah icinde mor cizgilerle bir Cooler Master logosu. İcinde Cooler Master yazmıyor.
Faremiz kutu icinde diğer fareler gibi. Guzel korunmuş, standart paketleme.
Bir adet de kullanım kılavuzu mevcut.
Urun gayet şık duruyor. Tasarımda fazlalık veya eksiklik goze carpmıyor.
Solda 2 adet fazladan tuş goruyoruz. Ayrıca sağ ve sol yanda kaucuk yuzey kullanılmış.
Urunu takınca mor ışık karşılıyor bizi.
Işık modlarında gokkuşağı, yılan, nefes alma, sabit mod, renk değişimi gibi modlar mevcut. Bunları fotoğrafla gostermek mumkun olmadığı icin videoda detaylı olarak değineceğiz.
USB girişinin ic kısmı da mor. Cok guzel duruyor. Ayrıca USB portunun ustunde klavye ve kulaklık modellerindeki gibi CM logosu mevcut.
Ek olarak parazit onleyici de var.