Herkese merhaba Technopat okurları, daha onceden alıp hatta kısa bir inceleme yapmış olduğum bu dizustu bilgisayar icin şimdi de bir uzun kullanım incelemesiyle karşınızdayım.

Sistemin ozelliklerini tekrar vereyim:

İşlemci: Intel® Core™ i5-7300HQ (6M Cache 3.50 GHz) İşletim Sistemi: Dos Ekran: 15.6" FHD (1920x1080) Yansımasız Chipset: Intel® HM175 Ekran Kartı: GeForce® GTX 1050 2GB GDDR5 Hafıza: 8GB DDR4-2400 Hafıza yuvası: 2 Slot Maksimum Hafıza: 32GB HDD: 1TB 7200RPM Optik Okuyucu: Yok On Kamera: HD type ([email protected]) Ses: 4x 2W Battery (Cell): 6-Cell Li-Ion Guc adaptoru: 150W adaptor Boyut (WxDxH) mm: 383 x 260 x 22~29 mm Ağırlık: 2.2 kg
Oncelikle kasasından bahsetmek istiyorum:
Bilgisayarın kasası sert plastik olduğundan gecici izler bırakabiliyor aynı zamanda klavyesi de bırakıyor. Bu yazımı bilgisayardaki Steelseries klavye ile yazıyorum ve yazı yazarken insanı yormadan gayet rahat bir şekilde yazı yazılabildiğini soyleyebilirim. Kasası cok hafif aynı şekilde guc adaptoru de hafif olduğundan taşırken pek sıkıntı yaşamadım. Ama ben adaptor taşıyamam diyorsanız performanstan feragat ederek 3 saate kadar pil omru sunabiliyor.

Panel:
Bilgisayarda 1080P cozunurluğunde 60 hertz mat TN bir panel var. Yoğun ışık altında bile ekranı gorebiliyorum ve ekranın tepkime suresi oldukca duşuk bu da oyunlarda daha iyi bir performans sunuyor.
Tabii ki renkleri IPS bir panel kadar guzel gostermiyor ama gayet tatmin edici bir paneli olduğunu soyleyebilirim.

Oyun performansına gelecek olursak:

Cihaz da şaşırdığım bir ozellik oldu benim icin normal de dizustu bilgisayarların fişte olmadığı zaman performans kaybettiğini biliriz bu dizustu bilgisayarda da gecerli olan bu durum bence fazla gibi geldi.
Bilgisayarı bataryadan kullanırken oyunlarda 10 FPS'e kadar duşuş yaşadım. Ama ben oyun testlerini prizde takılı olarak değerlendireceğim. Yeni cıkan AAA oyunlar da GPU sıkıntı cıkarmasa da VRAM yetersizliğinden RAM'e yukleniyor oyunlar bundan dolayı da RAM kullanımı ust seviyelere cıkıyor. Alacak arkadaşlara tavsiyem ek 8 GB RAM takviye etmeleri. Oyunlar da ki ısı değerleri bir dizustu bilgisayara gore gayet normal. Yuk altında işlemci 75 dereceyi ekran kartı ise 70 dereceyi gecmedi. Ayrıca turbo fan modu sayesinde dizustu bilgisayarı kısa surede soğutabiliyorsunuz fakat biraz gurultulu olabiliyor.

HDD performansı:
Bunu yazmamın sebebi daha once SSD'li bir bilgisayar kullanmış olan arkadaşlar icin. Her ne kadar 7200RPM bir HDD olsa da bir SSD değil. SSD ye gore yavaş acılıyor ve oyunlardaki Loading kısımları daha uzun. Alacak arkadaşlar yanında bir de SSD alırsa cok daha iyi olacaktır. Bilgisayarda M2 portu olduğunu da belirteyim.

Genel olarak:
Oğrenciyseniz ya da sık seyahat eden biriyseniz ve oyunlardan mahrum kalmamak istiyorsanız bu dizustu bilgisayarı alabilirsiniz. Ama sabit bir konumdaysanız daha performanslı ve daha az ısınan bir masaustu toplamanızı/almanızı tavsiye ederim.