Oncelikle herkese merhaba arkadaşlar bu konuda size yaklaşık bir hafta once aldığım Logitech'in giriş seviyesi mekanik klavyesi G610 Orion Brown'un amator bir incelemesini yapmak istiyorum.

Oncelikle urunu hepsiburada'dan Logitech satıcısı adı altında 309 TL'ye satın aldım. Urunum elime ulaştığında 3 kat balonlu naylon ile sarılıydı. (Hepsini patlattım) Bayramdan dolayı urun elime biraz gec ulaştı fakat genel olarak urunun teslimatından gayet memnun kaldım.

Gelelim klavyenin teknik ozelliklerine;

RGB desteği mevcut değil sadece siyah beyaz arasında gidip gelebiliyoruz.
Uzunluk: 15.3 cm
Genişlik: 44.3 cm
Yukseklik: 3.4 cm
Ağırlık: 1259 gram (Eski klavyeme kıyasla bayağı ağır)
Kablo Uzunluğu: 1.8 metre
Cherry MX Brown tuş anahtarlarına sahip.

Kablosu onceki klavyem G103'un aksine orgu kablo ve fazlasıyla sert bir kabloya sahip. Herhangi bir makro tuşu mevcut değil.

Klavyenin ayarlanabilen 3 farklı duruşu mevcut, ic ice gomulmuş iki adet ayağı var. Bilek desteği yok. Uzerinde ek olarak 4 adet multimedya tuşu, 1 adet oyun modu tuşu, 1 adet parlaklık ayarlama tuşu, bu tuş ile ayarlayabileceğiniz 5 farklı parlaklık seviyesi mevcut ve bir adet de ses ayarını yaptığımız silindirimiz var.

Logitech Gaming Software'da 3 adet aydınlanma modu mevcut;

1-Serbest : Bu ayarda her tuşun rengini kendimiz belirliyoruz
2-Alanlar : Bu ayarda ise bolgeler hazır olarak karşımıza geliyor orneğin yon tuşları, wasd vesaire, biz de bunları ayrı ayrı ışıklandırabiliyoruz.
3-Efektler: Bu sekmede karşımıza 5 adet ayar cıkıyor.
A-Sabit Parlaklık
B-Canlı : Bu ayarda tuşlar aynı anda yanıp yanıp sonuyor.
C-Yıldız Efekti : Rastgele tuşlar yanıp yanıp sonuyor.
D-Işık Dalgası : Meksika dalgası hesabı.
E-Tuşa Basma : Bastığınız tuş yanıyor, başka tuşa basınca sonmuyor.

Kullanıcı Goruşu:
Tasarımıyla başlamak istiyorum gayet yalın ve guzel bir tasarımı var ve internetteki fotoğraflara gore cok daha guzel bir goruntusu var. Mekanik hissiyatı beni tatmin etti ozellikle de boşluk tuşu, daha once mekanik klavyeye sahip olmamış olsam da birkac mekanik klavye test etme şansım olmuştu. Yazı fontunun adını bilmiyorum fakat gayet hoş bir font kullanılmış. Klavye daha once kullandığım klavyelere gore biraz daha yuksek, hem bilek desteğinin olmayışı hem de klavyenin kalın olması bazı durumlarda kullanımı zorlaştırıyor. Klavyenin altında bulunan yumuşak ayaklar sayesinde klavye yerine yapışıyor. Klavyenin uzerindeki ses ayarı da gayet kullanışlı, yani en azından ben aktif olarak kullanıyorum. Işık şiddetine gelirsek gayet yeterli bir ışık şiddetine sahip.

Genel olarak ozetlersek:

Artıları:
Sade ve guzel tasarım. Zengin ışıklandırma secenekleri. Multimedya tuşlarının kullanışlılığı. Tuş hissiyatı gercekten başarılı. Kalitesini hissettirmesi. Bence fiyatına gore gayet iyi performans veriyor. Kablo kalitesi. Eksileri:
Klavyenin biraz kalın olması. Bilek desteğinin olmaması. Renk seceneklerinin dar olması.
Akşam saatlerinde karanlıkta ışık testinin de fotoğraflarını atacağım. Şimdiden herkese iyi ve kotu yorumları icin teşekkur ederim.