Bu gun sizlere bu (tabiri caizse) cep boy hoparloru inceleyeceğim. Urunu bir indirimde, 80 TL'ye Vatan Bilgisayar'dan aldım.
Genel anlamda başarılı bir urun. Sesi boyutuna gore cidden sağlam. Zaten bana kendini aldıran ozelliği de buydu. Normalde LG'nin PH1'ini alacaktım. Ama bu urun hem boyut, hem de ses acısından daha sağlam cıktı.
Urunun Ozellikleri;
Bluetooth 4.1 desteği A2DP V1.2, AVRCP V1.4, HFP V1.6,
HSP V1.2 desteği mevcut. 30 W cıkış gucu. Frekans tepkisi: 180Hz - 20kHz 3.7 V, 600mAh Lithium-ion batarya. 1.5 saat şarj suresi. 5 saate kadar kullanım suresi 130 gram ağırlık Boyutları: (H x W x D): 68.3 x 82.7 x 30.8 (mm)
Urunu hem seyahatlerde, hem de masaustu bilgisayarımda, monitorume bağlı bir bicimde kullanmak icin aldım. Ve beklentilerimi sonuna kadar karşıladı diyebilirim.
Dilerseniz resimlere gecelim;
Urunun kutusu;
Kutusu da kendi gibi minik. Tamamen şeffaf bir kutusu var. Bu sayede almadan once neyi var neyi yok goruyorsunuz. İcinden ceşitli klavuzlar, JBL GO ve turuncu bir USB - Mini kablosu cıkıyor.
On yuz
On yuzu ızgara bicminde yapılmış. Dev bir ''JBL'' yazısı urunun ve markanın reklamını yapmak ile gorevlendirilmiş. Bu kısmın arkasında ''atom karınca'' gibi calışan hoparlorumuz bulunuyor.
Arka Yuz
Arka yuzunde de dev bir JBL yazısı var. Bu da diğeri gibi cevrenizdekilere kendi reklamını yapıyor.
Ust Kısım ve Tuşlar
Sırasıyla;
Acma - Kapama, Bluetooth, Ses Kısma, Ses Acma, Cağrı yanıtlama/ Başlat - Durdur, tuşları bulunuyor.
Girişler
Şarj etmek icin USB Mini, Bluetooth olmadan kablo ile calmak icin AUX ve cağrıları yanıtlamak icin gurultu engelleyici ve ses duzenleyici mikrofon bulunuyor, bu yuzde. Gayet sade bir tasarım.
Bildirim LED'i.
MAVİ: Kapalıyken yanmıyor. Acıldığında ve hicbir bağlantı yokken hızlı hızlı yanıp sonuyor. Bluetooth kapalı veya AUX'a bağlıyken yavaş yavaş yanıp sonuyor. Bluetooth uzerinden bağlandığında tam yanıyor.
KIRMIZI: Eğer şarjı azalıyorsa yanıp sonmeye başlıyor. Kapanacak duruma geldiğinde hızlı hızlı yanıp sonuyor. Şarj sırasında ise sadece yanıyor. Şarj işlemi tamamlandığında ise sonuyor.
Sonuc ve Değerlendirme
JBL go boyutuna gore başarılı, ama fiyatı biraz tuzlu bir urun. Seyahatlerde, ozellikle kucuk olduğu icin taşıması kolay. Ayrıca uzerindeki AUX girişi sayesinde benim gibi harici bir aygıta bağlayıp da kullanabilirsiniz.
+ Yonleri
Kucuk Sade Sesi kuvvetli Şarjı iyi gidiyor AUX girişi Dahili mikrofon - Yonleri
Kasası cizilmeye musait LED'in gorunum acısı kucuk Umarım beğeneceğiniz bir inceleme olmuştur. Ben urunu beğendim, sizlere de tavsiye ederim.
(Bu arada urunun buyukluğu hakkında fikriniz olsun);
Mutlu sosyaller!
İbrahim Zdemir