Oncelikle alış fiyatımı ve nereden aldığımı merak edenler icin 1 ay kadar once Vatan Bilgisayar'dan 4.412 TL'ye 6 taksit ile aldım, linki burada.
DELL INSPIRON 15 CORE İ7 7700HQ 2.8GHZ-16GB -1TB+256 SSD-GTX1050Tİ 4GB-15.6"W10
Şimdi gelelim laptop ile ilgili deneyimlerime.
Laptop'un Dış Gorunuşu & Malzeme Kalitesi Laptopu elime ilk aldığım zaman ust kapak ve yan taraflarındaki yumuşak plastik kaplama bende kalite hissi uyandırdı ama maalesef alt tarafında duz sert plastik kaplama kullanılmış. Klavye ve touchpad herhangi bir kalitesizlik sezmedim ve bu bolumde de ele yada goze hoş durmayan bir kısım bulunmamakta. Arka Kısmında ise 2 tane kırmızı boyalı soğutucular hoş durmuş ve soğutucuların oradaki gri plastik malzemesi de sert plastik ama insanda kalite hissi uyandırıyor. laptop kapalı iken kapağını acınca ekranın kenarları insanın dikkatini cekiyor sanki biraz fazla pay vermişler gibi ama tabi kasa buyuk olunca 15.6" ekran anca boyle durur.
İlk Acılış Ve Driverlar Laptop'u ben kendim evde kurdum ve 5 dk icinde kullanımı hazır hale geldi.Kendi sitesinde BİOS yazılımını indirip kolay bir şekilde 2-3 tık ile kurulumunu yaptım sitesinde yazılana gore stabilite problemlerinin ortadan kaldırıyormuş. Tum driverlar kurulu halde acılıyor ama ben kende sitelerinden ve DELL'in kendi sitesinden en guncel driverları indirip kurdum.Sonra ilk olarak interneti actım ve bir kac video izleyeyim dedim odana evde sanki F16 kalkıyor meğersem laptop'un fanlarıymış.
Ekran Ekran benim gibi yıllardır fazlaca ekran ceşidi goren biri icin acıkca soylemek gerekirse vasat ama şoyle vasat forumlarda sitelerde yada Facebook'ta dolaşırken pek anlaşılmıyor ama Full HD video izlediğiniz zaman eğer gozleriniz iyi ise goruntunun tam net olmadığını anlarsınız ama napalım bizimde 1050 Ti'miz var. Belirtmek isterim ekran iş gorur ama bu fiyata yada bu segment'te daha kaliteli bir panel kullanılmasını isterdim. Yan acıları ise 2 kişi pes oynarken bizim gozumuze kotu gelmedi.
Donanım Donanımına pek fazla girmeyeceğim cunku internette tonla bilgi mevcut ve aynı şekilde testleride. Hoparlorleri 2.1 olmasının etkisi ile de baya kuvvetli ve normal ev kullanıcısı icin kaliteli ses sunuyor. Klavyede 3 ışık ayarı var kapalı-%50 parlaklık-%100 parlaklık. Touchpad hassasiyeti gayet yeterli ve yeteri kadar buyuk ama benim aldığım laptopta da kronik olan touchpad'inden tıklama sesi geliyor .
Sıcaklık 7 saatlik kesintisiz GTA V de ekran kartı 73-75 işlemci 70-80 seviyelerinde dolaşmakta tabi buna F16 gibi calışan fanlara borcluyum (odada klima yok sadece pencereler acık). WASD tuşlarının olduğu kısımda pek bir sıcaklık hissedilmiyor ama Ekrandaki DELL yazısının altı yani klavyenin ust tarafının tam ortası baya ısında tahminimce 40-50 derece arası vardır ama kullanımda konforumu hicbir şekilde etkilemedi.
Son Olarak Laptopun fanları F16 dememe bakmayın sesi oyuna daldığınız icin pek fark etmiyorsunuz. Ekran kenarları biraz fazla dedim ama laptopu kullanmaya başlayınca buda fan sesi gibi pek dikkatinizi cekmiyor. Şarj suresi ise normal kullanımda 10 saati kolayca aştım. Touchpad tıkırtısını kolay bir cozumu var ama garanti dışı kalır diye yapmadım. laptoptan cok memnum kaldım ve alacak arkadaşlar gonul rahatlığı ile alabilirler.