Merhaba millet bugun ki inceleme konuğum Xiaomi ’nin Hybrid kulakici kulaklığı. Ulkemizde populerliğini giderek artıran Xiaomi, kulaklık konusunda Piston serisinden sonra Hybrid kulaklıklarıyla kendisinden soz ettirmeyi başardı. Lafı fazla uzatmadan kulaklığın incelemesine başlayalım.

Klasik Xiaomi Kutu Tasarımı!

Oncelikle kulaklığın kutusuyla başlayalım. Xiaomi ’nin klasikleşmiş sade kutu tasarımı Hybrid kulaklığında da devam ettirilmiş. Kutunun on yuzunde bizi Xiaomi logosu ve şeffaf yuzeyden kulaklık karşılıyor. Kutunun cevresine her urunun kutusunda olduğu gibi urunun teknik ve fiziksel detaylarını iceren bilgilere yer verilmiş. Kutunun altında Xiaomi ’nin Piston serisinin de tasarımcısı olan 1More Design firmasının logosuna yer verilirken High Resolution (HD) Audio desteklediğini de belirtmişler. Ayrıca kutunun ustunde urunun kazanmış olduğu iF (International Forum) Design Award 2016 (2016 Uluslararası Forum Tasarım Odulunun) logosu dikkat cekiyor.

Odulle Tasdiklenmiş Kulaklık

Konuyla cok alakası yok fakat nedir bu Uluslararası Forum Tasarım Odulleri diyenler icin ufaktan ozet gecmekte fayda var. Urun, Ambalaj, Profesyonel Konsept, Hizmet Tasarımı, Mimari, İc Mimari ve İletişim dallarında toplamda 7 alanda odul dağıtan bir organizasyon. 1More Design tarafından tasarlanan Xiaomi ’nin Hybrid kulaklığı da 2016 yılında Urun dalında odule laik gorulmuş.
Kutunun icerisinden kulaklığın dışında, buyuk cooğunluğu Cince olan hızlı başlangıc kılavuzu ve 3 farklı boyutta ek kulaklık silikon pedleri cıkmakta. Ne kadar şık bir kutu sunumu olsa da Xiaomi ’nin onceki ust seviye kulaklık modellerinde ki gibi ek bir kutu icerisinde gelmemesi beni ufakta olsa hayal kırıklığına uğrattı. Hybrid modelinin ust modeli olarak gecen Hybrid Pro modelinde bahsettiğim ek kutu mevcut.

Şaşırmaya Hazır Olun!

Artık gecelim asıl urune yani kulaklığa, kulaklık ilk bakışta tasarımıyla oldukca şaşırtıyor. Daha once Xiaomi Piston 3 kullanıcısıysanız alışık olduğunuz kulak ici tasarımı benim gibi ilk defa karşılaşanlar icin oldukca sıra dışı, odule neden laik gorulduğunu ise kulaklığı kulağa taktığınızda daha iyi anlıyorsunuz. Kulağın icine giren kısım kulağa tam otururken metal dış cerceve ise dışarıdan oldukca normalmiş gibi durmakta yani sıra dışı tasarımının sırrı tamamen insanın kulak yapısını iyi analiz eden tasarım ekibinde.

Kulaklığın uzerinden gelen pedleri size uygun değilse kutunun icinden cıkan diğer boyutlarıyla değiştirebilirsiniz. Kutunun icerisinde ki silikon pedler XS, S ve L boyutları. M boyu ise tahmin ettiğiniz gibi kulaklığın ustunde. Kulaklık cerceveleri oldukca guzel bir metal malzemeden yapılmış. Kulaklığın uzerinde Left, Right ibareleri dışında HD Audio desteğini vurgulayan bir yazıya da yer verilmiş. 1.25 metrelik kablosunun 90cm ’si yani kulaklık ayrımına kadar olan kısmı kevlar iplikten yapılma orgu, kalan kısmı ise kaucuk plastikten yapılmış. Bu sayede kabloların birbirine dolanma olayı oldukca minimuma indirilmiş.
Kulaklığın sağ kısmında bulunan kumanda mekanizması oldukca hoş fırcalanmış metal malzemeden yapılmış. Kumandada ses acma, kapama ve başlatma durdurma işlevlerine yarayan tuşlara yer verilmiş, ortada ki tuş ile cağrı cevaplama ve sonlandırma işlemi de yapabiliyoruz. Ayrıca tuşların altında bulunan kısımda da sesi oldukca guzel aktaran bir mikrofonla da telefonla konuşmalarını oldukca sorunsuz bir şekilde yapabiliyorsunuz.

Onemli bir bilgi kutunun acılışında karşımıza cıkan ek kısımda ses acma ve kapama komutları İOS ’da desteklenmedi belirtilmiş yani iPhone kullanıcısıysanız farklı modellere bakmanızda fayda var. Kumandasında kullanılan metal malzemenin aynısı altın kaplama uclu 3.5mm Jack girişinin metalin de de kullanılmış. Her kulaklığın korkulu ruyası olan jack girişinden kulaklığın bozulmasını Xiaomi Jack girişinin metal kısmının bitimine ek bir silikonla sağlamlaştırarak kopmalara karşı direnc sağlamayı amaclamış tabi telefon cepte yururken git gel hareketleriyle bu ne kadar mumkun olacak oda ayrı bir mesele.

Hem Ucuz Hem Ergonomik Hem de Kaliteli, Pes Doğrusu

Şimdi gecelim deneyimlerime. Oncelikle kulaklık ergonomik ve oldukca rahat. Uzun sureli kullanımlarım da kulağımda bir kulaklığın olduğunu bile bazen unutmuşluğum oldu. Ses yalıtımı konusunda ise dışarıya ses iletmezken dış seslere de oldukca kapalı. Hatta oyle ki kullandığım surede yolda yururken arac sesleri ve korna seslerini duymakta zorluk cektim. Kısacası dışarıda kullanırken biraz dikkatli olmakta fayda var, durduk yere başımıza iş acmayalım. Ses konusuna gelecek olursak Xiaomi Hybrid kulaklık isminden de anlaşılacağı uzere cift suruculu hibrit bir kulaklık. Armatur ve dinamik suruculer aynı anda bulunan kulaklık farkını ilk andan itibaren gosteriyor. Tiz ve Mid sesleri Armatur surucuden alırken, basları Dinamik surucuden almakta. Detayları oldukca iyi bir şekilde yansırken detaylar basların arasında yok olmuyor. Vokal sesleri de oldukca net bir şekilde aktarmayı başarıyor ki bu her kulaklığın yapabileceği bir iş değil. Bas konusunda buyuk beklentileriniz olmasın. Benim icin oldukca ideal fakat yuksek bir bas istiyorsanız yanlış konudasın dostum.

Peki Xiaomi Hybrid En İyi Hangi Cihaz da Calışır?

Tepki aralığı oldukca geniş olan kulakta tum sesler oldukca dengeli ve temiz geliyor, kafa ustu olarak tabir ettiğimiz ve aktif olarak kullandığım Bloody G501 ’e oranla daha temiz bir muzik deneyimi yaşattı bana. Ceşitli muzik tarzlarında muzik dinleyen biri olarak dinlediğim her muzikte buyuk keyif aldım. Kulaklığı 3 farklı cihazda kullandım bunların başında telefonum Xiaomi Mi 5, Masaustu bilgisayarım ve tabletim Reeder A8iw. Sonuc olarak bilgisayarımdan oldukca yuksek ses alırken diğer mobil cihazlarda daha duşuk sesler elde edebildim ama emin olun tatmin edici seslerdi cunku bilgisayarda kullanırken hicbir zaman %100 ’u goremedim ki sizde kulağınızı seviyorsanız ve daha uzun sure kullanma niyetindeyseniz boyle bir hata yapmayın derim. Bu ses farkının sebebi hibrit kulaklığımız empedans değeri standart 16 ohm yerine 32 ohm olması. Bu durumda kulaklığın maksimum gucunu guclu ses cıkışı olan bir cihazda alabilirsiniz. Bu arada bilgisayarımda ek bir ses kartı yok Asus anakartların uzerinde bulunan SupremeFX giriş seviyesi bile altı ses kartıyla kullandım kulaklığı.

Teknik Detaylar

Renk: Gumuş, Altın Kablo Uzunluğu: 125 Santimetre Ağırlık: 14 Gram Surucu Tipi: Armatur ve Dinamik Surucu Empedans Değeri: 32 Ohm Hassasiyet: 101 dB Jack Tipi: 3.5 mm Altın Kaplama Giriş ve Cıkış Gucu: 5 mW -- 20 mW Frekans Aralığı: 20 -- 20,000 Hz Kumanda İşlevi: Cağrı Cevaplama, Mikrofon, Şarkı Değiştirme, Ses Kontrolu Kutu İceriği: Xs, S ve L Silikon Ped (Earmuffs)

Boyle Bir Kulaklık Sizce Ne Kadar?

Ulkemizin de de satılmakta olan kulaklık şuanda Hepsiburada da 85TL ’ye satılmakta. Farklı satıcılarda ise bu rakam 77TL ’ye kadar duştuğune tanık oldum. Garanti konusuna gelirsek yurtdışında Aliexpress icin garanti veremem fakat GearBest ve Banggood ’dan satın alınması durumunda satın alınma tarihinden itibaren 1 yıl boyunca site garanti ve onarım imkanı sunuyor. Ulkemizden almanız halinde satın aldığınız ithalatcı firma tarafından garantisi altındasınız buda ne kadar tatmin eder bilinmez ama en azından yuz yuze goruşebileceğiniz birisi olacaktır karşınızda. Tercih konusunda secim sizin.

Hepsiburada Urun Linki

Ve son olarak mikrofonun sesini merak ettiyseniz şuan dinlediğiniz ses kulaklığın mikrofonundan gelmekte. Kullandığım sure boyunca kullanmaktan buyuk keyif aldığım Xiaomi Hybrid iyi bir kulaklığa butcesi olmayanlar icin değerlendirmeye alınması gereken bir kulaklık. Bu arada Hybrid Pro kulaklığının incelemesinde yakın zamanda goruşmek uzere hoşcakalın.