Uzun bir sure zarfı boyunca fare aramakla gecirdim. Yaklaşık 2 hafta once bu fareyi alıp kullanmaya başladım. Urun hakkında nacizane duşuncelerimi dilerseniz incelemeye gecelim.
Urun yapısal olarak cok agresif ve şık bir goruntu sunuyor. Ailesinin diğer uyeleri kadar ışıklı bir yapıya sahip olmasa da cok minimalist bir logo ile ışıklandırması mevcut. Kablo uzunluğu(2m) cok fazla. Kablo yonetiminde biraz sıkıntı yaşadım. Kablo demişken USB kısımda temassızlık veya kopma yaşayacağımı sanmıyorum onceki farem ile benzer bir şekle sahipler ve onda hic yaşamadım. Sol kısımda 3 on tarafta 2 adet makro tuşu mevcut fakat sadece arka kısımda kalan yatay 2 makro tuşuna işlem atayabiliyoruz. Kalan kısımlar bahsettiğim gorevleri yerine getiriyor. 20 milyon tıklama omrune sahip ve cıkardığı ses miktarı pek fazla değil. Şimdi urunu elimize aldığımızda farklı hissiyatlarla karşılaşıyoruz. Gelin onları inceleyelim.
İlk alan diğer 3 bolgeler arasında en hissiyatsız alan diyebilirim fakat kullanım sırasında bunu hic fark etmiyorsunuz. Hissiyatsız derken kotu demiyorum diğerlerine kıyasla bu cumleyi kurdum. Eski farem olan G300'un ust yuzeyi gibiydi. Buyuk ihtimalle bolgedeki avuc icinin terlemesini azaltmak icin yapılmış diye duşunuyorum. Ek olarak bu alanda ışık ile donatılmış logo bulunmakta. Dilerseniz yazılımı ile kontrol edebiliyorsunuz.
Bu alan 3. bolge kadar hissiyatlı olmasa da ona yakın. Dokununca bu fiyatı hak ettiğini cidden fark ediyorsunuz. Sağ kısımdaki tıklama yeri biraz daha uzun yapıda olduğundan mutevellit sağ el kullanan kişiler icin cok daha rahat. Bu kısımın etrafında 'Scroll' tuşu ve 2 adet DPI ayar tuşu(g7-g8) bulunuyor. Bu tuşların altında 3. bolgede bulunan 3 adet gosterge ışığı bulunmakta. Temel mantık olarak g7 ve g8 tuşları DPI ayarınızı belirli bir sure zarfı icerisinde DPI değerini arttırıp azaltmanızı sağlıyor. Doğru kullanıldığı zaman oyunlarda cok işe yaradığına tanık oldum.
En hissiyatlı ve en cok aktif kullanılan bolge denilebilir. Kaucuk veya kaliteli plastik gibi bir hissiyatı var yuzeyin. Mat bir yuzeye sahip ve iz bırakmıyor. Tum bolge boyunca yayılıyor ve rahat bir tutuş sağlıyor. 3. bolgeye bakıldığında tam alt kısmında koni şeklinde bir boşluk bulunmakta. Bu boşluk Palm tutuşu yaparken elinizin ayasının orayı doldurarak daha rahat tutuş sağlamakta. Beni bazı noktalarda biraz rahatsız etti fakat alışınca rahat olduğunu anlıyorsunuz.
Alt yuzeyi ele aldığımızda sensorleri ve skatezleri goruyoruz. Logitech skatezlerin kaliteli olduğu konusunda cidden iddialı. Kaliteli bir fare altlığı ile kullanmanız neredeyse şart diyebilirim. Farklı bir yuzeyde kullanırsanız skatezlerin arasına toz ve tuy takılıyor. Kullanım sırasında rahatsız etmiyor fakat kirli gorunmesine sebebiyet veriyor. Sensoru kullandım 1ms tepki suresi var fakat hangi sensor kullandıklarını bilmesem de cidden iyi iş cıkarıyor. Tepkime suresi konusunda iciniz rahat olsun.
Yazılım konusuna gelecek olursak bir cok insanın Logitech yazılımını genel olarak beğenmiyor ki haklı olabilirler de. G300 kullanırken atadığım makrolar bazen takılı kalabiliyordu fakat G402'de pek bir sıkıntı yaşamadım şimdilik. Bu konuda pek ayrıntıya girmek istemiyorum, girilirse cıkılmayacak duzeyde bir yazılımı var kullanıp oğrenmek daha kolay olduğunu duşunuyorum.
Son olarak eklemek istediğim fare (108g) hafif olduğu icin Palm, Claw, Fingertip tuşlarını da kolayca yapabiliyorsunuz. Sağ el kullanıcysanız ve FPS oyunlarını seviyorsanız bu fareyi almanızı tavsiye ederim fakat fonksiyonel makro tuşları arıyorsanız başka bir fare secmenizi oneriyorum cunku belirttikleri 8 makro tuşunun yalnızca 2 tanesine program atayabiliyorsunuz.
Gorduğum tek eksi yonu skatezlerinin tuy toplamasıydı. Onu ise kaliteli bir fare altlığı ile cozebilirsiniz. Umarım incelememin yardımı dokunmuştur. İyi Sosyaller.