Merhaba. Yaklaşık 1 gundur kullandığım Corsair K68 Red LED isimli mekanik klavyeyi inceliyorum.
Urunu Adeks Store'dan satın aldım.

Oncelikle urunun kutusuna bakalım:

Kutunun icinden klavyenin kendisi, bilek desteği ve kullanma kılavuzu cıkıyor. K70 serisinin kutusundan cıkan tuş sokme aparatı ve ozel FPS/MOBA tuşları maalesef bu klavyenin kutusundan cıkmıyor.

Kutudan cıkarıldığında goruntusu bu şekilde oluyor:

Urunde Cherry MX Red anahtarlar kullanılmış. Bunları da tuş başlıklarının altında gorebiliyoruz:

Klavyeyi bilgisayara taktığımızda aydınlatması şu şekilde yanıyor:

Urunun diğer ozellikleri ise şu şekilde:
%100 Anti-Ghosting ve NKRO desteği. IP32 suya ve toza dayanıklılık. Bilek desteği ve dahili medya tuşları. (Bazı mekanik klavyelerde bunlar bulunmuyor.)
Şimdi urunun yazılımına bakalım.
Yazılımı actığımızda aşağıdaki gibi bir goruntu cıkıyor:

Burada sistemde takılı olan tum Corsair urunlerini gorebiliyoruz. Mesela ben Corsair Harpoon RGB oyuncu faresi de kullanıyorum, o da burada gorunuyor.
Klavyeyi sectiğimizde ise aşağıdaki gibi bir ekran cıkıyor:

Solda "Actions", "Lighting Effects" ve "Performance" bolumleri bulunuyor. Actions bolumunu secerek makro atayabilirsiniz. Aşağıda Actions bolumunun ekran goruntusunu goruyorsunuz:

Ben şahsen makro kullanmayı sevmiyorum. Cunku dolaylı yoldan da olsa hileye girdiğini duşunuyorum. O yuzden gerek duymuyorum.

Lighting Effects bolumunde ise aydınlatma ayarları bulunuyor:

Maalesef aydınlatma rengini değiştiremiyorsunuz cunku urun adı ustunde Red LED modeli. Ancak aydınlatma şiddetini değiştirebilir veya efekt atayabilirsiniz.

Son bolum olan Performance bolumu ise şu şekilde:

Buradan Win Lock acıkken hangi kombinasyonların devre dışı kalmasını istiyorsanız onları secebilirsiniz.

Sırada tuş sesi testi var. Aşağıdaki videoda tuş sesini gorebilirsiniz:

Şimdi biraz da kullanıcı deneyimine gecelim.
Urunu ilk kullanmaya başladığımda Red Switch'lere alışmam gerektiğini anladım. Cunku sıkca yazım hatası yapıyordum. Ancak bugun baya alıştım ve cok daha az yazım hatası yapıyorum. Tuşlar eskiden kullandığım Logitech G103'e gore cok daha yumuşak. Ayrıca hissiyat olarak G103'ten daha iyi geldi. Ayrıca oyunlarda da test ettim, gercekten keyif alarak kullandığımı soyleyebilirim. Aynı anda birden cok tuşa basma konusunda da G103'ten daha iyi. Cunku G103'te Minecraft oynarken mesela 3 tane tuşa aynı anda basarken başka bir tuşa basınca algılamıyordu. Ancak bu klavye catır catır algılıyor.

Artılar ve eksiler şu şekilde:
+ Gercek mekanik ve kaliteli Cherry MX Red anahtarlara sahip.
+ %100 Anti-Ghosting ve NKRO desteğine sahip.
+ IP32 suya ve toza dayanıklılık sertifikasına sahip.
+ Oldukca stabil bir yazılım olan Corsair iCUE yazılımını destekliyor.
+ Urunun fiyatı diğer rakiplerine gore daha ucuz.
+ Dahili medya tuşları ve bilek desteği bulunuyor.
- RGB aydınlatma bu klavyede mevcut değil, RGB istiyorsanız Corsair K68 RGB modeline bakabilirsiniz.
- Kutudan tuş sokme aparatı ve ozel oyun tuşları cıkmıyor.