Merhabalar, kulaklığı almayı duşunenler ve kulaklık arayışında olanlar icin ufak bir inceleme yapayım dedim.
Rock markasının Zircon modeli kulaklığı dun elime ulaştı. AliExpress uzerinden 60 TL, Turkiye'den ise 100 TL civarına bulabilirsiniz.
Tasarıma bakacak olursak kulaklığın dışı oldukca kaliteli bir malzemeden yapılmış.

Seramik kaplama diyorlardı sanırım. (Doğrusu zirkonmuş.) İki kulaklığı birbirine değdirince misket sesi gibi bir ses cıkıyor. Guzel bir hissiyatı var malzemenin.

Kablosunun yarısı kadar bir kısmı orgulu yapıda. Bu da dolaşmayı buyuk olcude engelliyor. Basit ama guzel bir detay.
Ses kalitesinden bahsedecek olursak;
Bassları cok mehtediliyor bu modelin. Cok buyuk bir beklenti ile almanızı tavsiye etmem. Yine de yeterli duzeyde bass verebilmekte.
Tizlerde ise biraz zayıf kalmış. Dolayısıyla kulaklığı kullanırken ister istemez bir ses acma isteği duyuyorum tizleri daha iyi duyabilmek icin. Bu sefer de basslar rahatsız edici olabiliyor.
Bundan dolayı Rock muzik icin ideal diyebilirim. Markanın adından da anlaşılıyor zaten.

Kulaklık Frekans Aralığı: 20-20.000Hz
Kulaklık Hassaslığı: 93dB (±3dB, 1KHz- 1mW)
Empedans (OHM): 16 ohm(±%15)
Mikrofon: Var (Tek tuşlu)
Mikrofon Duyarlılığı: -40dB±3dB @1kHz,0dB=1V/pa
Kablo: Duz tipte tek kablo, 1.2 metre kumaş/plastik
Jak: 3.5mm 4 konnektorlu L tipi (Altın kaplamalı)
Malzeme-Renk: Kumaş/Plastik - Gri/Beyaz

Almadan once yaptığım kısa araştırmada forumlarda cokca duyduğum "jak girişi bozulma" sorununu yaşamamak icin kendimce bir cozum buldum.

Jak girişinin buyuk bir tutma yerinin olması takma ve cıkarmayı kolaylaştırıyor.

Her ne kadar onlem alsam da emin olamadım ve şoyle bir kulaklık kılıfı aldım. Taşıması rahat ve kablo dolaşmıyor.

Umarım aklınızda ufak da olsa bir fikir oluşturabilmişimdir. Okuduğunuz icin teşekkur ederim. İyi Sosyal'ler.