Anakart: Asus M5A97 R2.0 İşlemci. AMD Phenom X6 1090T Ram: 16 GB Kingston Ekran Kartı: MSI 1050Tİ 4 GB
Bilgisayarın ozellikleri bu şekilde. Bilgisayarda inanılmaz bir ısınma problemim vardı. Prime ve AIDA ile 5 dakikada 90 dereceyi goruyordu işlemci sıcaklığı. Ne fan temizleme ne kaliteli macun hicbiri fayda etmedi. Cozum olarak "guc secenekleri/Gelişmiş guc ayarları/en yuksek işlemci durumu" kısmını %99'a cekerek ısınmasını engellemeye calıştım. Bu şekilde yapınca işlemci Prime ve Aida ile max 45 dereceyi gormuştu. Division 2 oyununda ise 30 FPS veriyordu "medium" ayarlarda. Sıcaklık ise 45 dereceyi gecmiyordu.

Ultra Soğutma 6 Bakir Kanallı Ramtech T6 Cooler Fan - n11.com

Bu urunu aldım. Boyut olarak buyukce bir şey, ilk actığımda tamam bu kesin soğutur dedirtti bana. 15-20 dakikada montajını yaptım. Boyutları buyuk olmasına rağmen RAM slotlarını engellemedi. (once radyator kısmını taktım, sonra fanları radyatore monte ettim bu şekilde montajı daha kolay oldu) İcinden tek kullanımlık macun cıktı. Onu kullandım. En yuksek işlemci durumunu 100'e getirdim. Division 2'de minimum 55 FPS alıyorum şu an. Aida64 ile 15 dakikalık test sonucu resimdedir. Prime ile 20 dakikalık denemem oldu sıcaklık değerleri hemen hemen aynı. Eski fan ile 5 dakika testi acık bırakamıyordum 90 dereceleri gorduğum icin.

Sonuc olarak bilgisayarın ısınma problemini cozdum gibi. Bakalım gunler gectikce performansında bir değişiklik olacak mı. Olumlu-olumsuz değişiklikleri buradan yazarım. Şu an icin almayı duşunen arkadaşlara tavsiye edebilirim.