En kısa surede guncellenecek. On yazı tarzı olsun diye paylaşıyorum. Ustunden devam edeceğim.

Evet arkadaşlar bugun an itibari ile İphone 5S'ten Xiaomi Mi 5S'e gectim. Şimdi size kısaca gecme sebeplerini anlatacağım. Fotoğrafını şu an yanımda başka bir telefon olmadığı icin ekleyemeyeceğim. En gec 2-3 gun icerisinde yuklerim fotoğraflarını. Oncelikle telefonu 3 ay ithalatcı garantili şekilde 950 TL'ye satın aldık ikinci el. Eski telefonum konudan da anlayacağınız gibi İphone 5S'ti. 4.0'' ekrandan 5.1'' ekrana gecmek gercekten bana değişik geldi. İphone 5S'ten cok memnundum cunku telefonda oyun oynayan biri değildim, kamerası beni idare ediyordu, İnstagram tarzı uygulamalar icin cok ve cok yeterliydi. Değiştirme sebebim telefonumun anakartında sorun cıkmasıydı. Telefon kendini acıp kapatıyordu surekli hatta bazen hic acılmıyordu. Onu da ya yaptırıp satacağız ya da parca niyetine artık. Şimdi telefondan memnun kaldığım yonleri soyleceğim. Kamera testi yapabilirim. Kamera da kendimi de paylaşacağım bu arada Telefonun klavyesi normal eski Android klavye surumunun 8.0 olmasına rağmen. Yani i, o, u, ş gibi harfler yok. Kendiniz uygulama ile ekleyebiliyorsunuz diye biliyorum ekleyeceğim ben de. Telefon altın rengi diye gecen renk ama tam bir altın rengi olduğu soylenemez.
1-Kamera testi

Yakın cekim, portre modunu cok beğendim fiyatına gore. Telefon tek kameralı, arka kamera 12 MP, F2.0 diyafram acıklığına sahip iken on kamera aynı şekilde F2.0 diyafram acıklığında 4 MP değerine sahip. Değerler duşuk gelmiş olabilir ama buna bakarak telefon alınmaz sonucta Gece cekimi cok iyi değil maalesef aynı şekilde uzakta ki nesneyi de belirtmek istediğinizde maalesef ortaya guzel bir resim cıkaramıyor. 4K 30 FPS, 1080P, 30/120 FPS, 720P 120 FPS videolar cekebiliyor. Sıkıntı yok sonucta insan gozu 60 FPS'ten fazlasını gormuyor (!) Kamera boyutu maalesef standarttan buyuk bu da kotu bir goruntu yapıyor telefon acısından. Panorama modunu kullanmayan biriyim ama test ettim yine de o kadar kotu değildi sonuclar. Bu arada on kameradan yalnızca 1080P 30 FPS video cekebiliyor. Telefonda kamera modları olarak birkac tane ekstra mod var onlarda şu şekildeler.

Grup Ozcekimi
RAW modu
Zamanlayıcı
Panorama
Guzelleştirme
Duzeltme
On, arka kamera portre modu
Tilt Shift ve HHT modu

Play Store uzerinden Advanced Graphics Tool ile ayarlar High olacak şekilde kasmadan oynayabildim.

Buraya fotoğraf ekleyeceğim. Şu an telefon anlamsız bir şekilde surumunun Android 8.0 Oreo olmasına rağmen İnstagram indirmeye calışınca Play Store uzerinden cihaz surumu uyumlu değil hatası alıyorum.

Fotoğraflar eklendi!

2-Donanım-Performans

İcerisinde Snapdragon 821 isimli 4 cekirdekli bir işlemci var. Cekirdek detaylarına girmeyeceğim. Aşağıya bırakacağım linkten bakabilirsiniz. Antutu testi yapmadım ama yapınca ekleyeceğim. Antutu'ya guvenmeyenler cok var yine de eklerim ben. Tek cekirdek performansı gayet iyi olsa da telefonun maalesef coklu cekirdek performansı duşuk. Snapdragon 660 ile yakın olması lazım tek cekirdek performansında. PUBG testi falan yapacağım en kısa surede. İnternetten baktığımda birkac sorun yaşayan olmuş cihaz HD desteklemiyor falan diye hepsini ileteceğim. GPU olarak ise icinde Adreno 530 bulunduruyor. Bu da orta seviye cihaz icin bence gayet iyi. Benim telefonum 4 GB RAM 32 GB hafızalı modeli. Telefonun 3 GB RAM seceneği ve depolama olarak 64, 128 modelleri var. Hafıza kart desteği yok. 3200 mAH bataryaya sahip.

PUBG testi eklenecek!

İlk kez bu kadar detaylı inceleme yaptığım icin daha neye insem bilemedim Siz merak ettiğiniz şeyleri yazdıkca ben yazıyı devam ettirmeye calışırım.