Merhaba arkadaşlar;

Profesyonel bir oyuncu değilim ama makroyu dizustu bilgisayarımı kullanırken kolaylık sağladığı icin aktif kullanıyorum. Bu neden ile genelde oyuncu fareleri tercih ediyorum. Daha once G300S, M705 vb fareler kullandım. Fakat kimisi ergonomi olarak bana hitap etmedi, kimisi kabloluydu. Bu nedenle kablosuz, şarjlı makro atanabilen bir fare arayışına girdim. Alacak arkadaşlara yardımcı olur diye incelemesini de eklemek istedim.

Tabi ki ilk gozunuze ilişen RBG aydınlatması oluyor. Parlaklık seviyesini ayarlayabiliyor yada kapatabiliyorsunuz. Son parlaklık seviyesinde oldukca guclu bir ışığı var. Işık devamlı yanmıyor, nefes alıp verir misali yavaşca parlaklık artıyor ve aynı şekilde yavaşca parlaklık azalıyor şeklinde. Tekerlekteki aydınlatma ise surekli yanıyor.

Oncelikle fare ele cok guzel oturuyor, ne cok buyuk ne de cok kucuk boyut olarak ideal. Tuşların sağ sol tuşların uzerindeki kaymaz kaucuk cok iyi. Toplam 9 buton bulunuyor. Tuşlara erişim oldukca iyi sadece solda bulunan ileri geri tuşu 1cm kadar geride olsaymış cok daha iyi olabilirmiş ama tuşlara basmak kolay. Uzerindeki ileri geri tuşunu alırken pek kullanılmaz gibi gelmişti ama o tuşlara mesela ben ses + ses - olarak makro atadım oldukca da kullanışlı oldu. Ayarlarınızı kendi dahili hafızasına kaydediyor.

Ust kaplaması oldukca guzel bir his veren kaliteli malzemeden yapılmış. Yanlardaki goruntu metale benzetilmiş ama orta kalitede bir plastik malzeme. Farenin tekerleği gayet guzel hem ortasındaki kaymaz kaucuk hemde dondurmeye verdiği tepki cok guzel. Eski farelerimde sertliğinden dolayı kullanamadığım tekerleğin butonu (link'e tıklayınca yeni sekmede acması) bu farede oldukca guzel kullanılabiliyor. Alt tabandaki metal ayaklar yine guzel ve pek kolay aşınacak gibi durmuyor.

Şarj kablosu oldukca sağlam bez yapıda. ortalama 1 saat gibi bir surede şarjı doluyor ve ben 4 kademeli parlaklıktan 2'inci kademesinde acık kullanıyorum. Gunde ortalama 14 saat bilgisayar başındayım ve 4 gun civarı şarjı gidiyor. Girişi mikro usb olmasına rağmen kendi kablosundan başka bir kablo ucu girmez maalesef. Şarj sırasında kullanıma devam edebiliyorsunuz ama şarj kablosu aynı zamanda USB gibi calıştırmıyor, yani alıcınız takılı değil ise fare calışmaz. Bu da şarj bittiği zaman 2 adet USB girişine ihtiyacınız olduğunu gosteriyor. Ama sizi surekli pil derdinden kurtardığı icinde şarjlı olması oldukca iyi bir ozellik. Alıcının mesafesini uzatmak icin ayrıca bir uzatma kablosu da kutudan cıkıyor.

Gelelim beğenmediğim ozelliğine; mouse pad de harika calışıyor, masada pad olmadan gayet guzel ama koltuk uzerinde bacağınızda vs calışmıyor maalesef. Optik yapısı farklı galiba ama artık 15 liralık fareler bile her yuzeyde calışıyor iken bu farede boyle olması acıkcası beni hayal kırıklığına uğrattı.

Ama her guzelin bir kusuru vardır misali diğer tum ozellikler bana hitap ettiği icin ve daha once bir cok fareyi alıp beğenmeyip başka fare alıp surekli fareye para odediğim icin bu kadar işlevsel ve hem ergonomisi hem şıklığı hemde makro olayından dolayı 1 tane daha yedek olarak satın aldım. Malum surekli fiyat artıyor yada belirli bir sure sonra uretimi bitebiliyor.

Diz ustu bilgisayarımla harika bir uyum sağladığı icin gorsel olarak gercekten insana guzel gorunuyor. Benim bilgisayarımda (monster) bilgisayarın acma tuşu kırmızı, ondeki logo led'i kırmızı ve bilgisayarın tasarımında yeşil detaylar ve mosnter logosu da yeşil goz olduğu icin, klavye aydınlatmasını da yeşil yaptığımda fare ile harika bir uyum sağlıyor. Aynı şekilde farenin tekerleği kırmızı aydınlatması yeşil ve mouse pad de yeşil olunca sanki hepsi bir orjinal takım gibi oldu

Son olarak diğer marka farelerden acıkcası eksik kalır yonu olmadığı gibi fiyatı ile bence fiyat/performans urunu olarak oldukca beğendim.

Bilgilendirme Notu: Fare ile eğer oyunlar sırasında takılma yaşıyorsanız, aygıt yoneticisinden farenin takılı olduğu USB'yi bulun ve "Guc kazancı sağlamak icin bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seceneğini kaldırın.