Bilgisayarı yaklaşık olarak 1.5 ay once aldım. Bilgisayar ve bileşenler hakkında duşuncelerimi ayrıca oyun testlerini sizlere aktaracağım.

Bileşenler;

AMD Ryzen 5 1600
MSI B350 PC Mate
Corsair 16 GB (2x8) 2400 MHZ CL14 RAM
Asus Strix GTX 1060 6GB
Seagate 1 TB Barracuda 7200 RPM
Toshiba OCZ 120 GB
Corsair Carbide Spec-01 600W 80+

Ayrıca;
AOC G2260VWQ6 21.5 Monitor
Logitech G103
Logitech G402
Corsair Void Surround Hybrid Stereo Dolby 7.1

Sistem G402 haric her şey İtopya'dan alındı. Kulaklığı internet uzerinden indirim yakalayarak aldım ve 330 TL'ye geldi. Şuan ise 400-500 TL civarında. Diğer bileşenler ise İtopya'nın mağazasından alındı ve o kadar memnunum ki anlatamam. Toplam fiyat ise 4800 TL civarı. Sadece kasayı sorarsanız o da 4100 TL'ye geldi.

Sistemin Heaven Benchmark Testi:

İşlemci: İşlemciden gayet memnunum işlemci fanı hic ses cıkarmadan calışıyor lakin fana RGB konulsaydı tadından yenmezdi ama boyle de cok guzel. Oyunlarda genellikle %30-35 ini kullanıyor. Darboğaz ise soz konusu bile değil.

Anakart: Anakart'tan da memnunum. Sol taraftaki sarı ışıklar gayet guzel. Ayrıca 4 ram slotu var ve en fazla 64 GB RAM takılabiliyor.

Bellek: Bellekleri de Gskill alacaktım fakat birkac gun once indirime giren Corsair'i aldım ve bundan da memnunum.

Ekran Kartı: Aslında ekran kartı olarak RX 580 alacaktım. Fakat alacağım gun bitmiş ve bu model 1500 TL'den 1250 TL'ye duşmuştu bende bu modeli aldım ve gayet memnunum. Ustundeki ''Republic Of Gamers'' yazısı cok hoş duruyor ve RGB ozelliğine sahip. Asus Aura programından istediğimiz rengi verebiliyoruz.

HDD: HDD'den de memnunum cok ses cıkarmıyor. Cok oynamadığım oyunlarımı ona yukledim ve sadece GTA Online'ın acılması biraz uzun surebiliyor.

SSD: Windows SSD'ye kurulu ve bilgisayar yaklaşık olarak 7-8 saniyede acılıyor ve bu eski bilgisayarımdan sonra muhteşem bir şey. CS:GO'da da hep ben ilk bağlanıyorum.

Kasa ve Guc Kaynağı: Kasanın tasarımı muhteşem. On taraftaki kırmızı renkli fan odaya guzel bir hava katıyor. Ayrıca pencereli olduğundan sistemi izlemek keyifli oluyor. Guc kaynağıda sessiz calışıyor ve bu sisteme fazla bile geliyor.

Sistemden genel olarak memnunum. Bir adet test yaptım ve eğer istediğiniz test varsa soylerseniz yapmaya calışırım. Ayrıca bu ilk konularımdan biri olduğu icin @ensar Karakaya 'nın incelemesine bakarak yazdım. Ona da teşekkurler. Sistemin resimlerini en kısa zamanda yuklemeye calışacağım. Okuduğunuz icin teşekkur ederim, aklınıza takılan bir şey olursa lutfen sorun. Kendinize iyi bakın. Goruşmek uzere.