Herkese selamlar,

Sosyalde de internette de bircok yerde zaten incelemesi mevcut ancak belki ufak bir faydam dokunur diye kendi deneyimlerimi de yazacağım ve eski mouselarım ile ufaktan karşılaştıracağım.

(Teknik ozelliklerine hic girmeyeceğim. Tasarım, yazılım, tuşlar, malzeme kalitesi gibi şeylere değinip oyle bitireceğim)

Onceden Bloody V3 ve G102 kullandım. V3'u değiştirme sebebim hem uzerinde cok fazla toz tutmasıydı (bunun icin en alta yukleyeceğim fotoğraflara bakabilirsiniz) ve bunları temizlemenin cok zor olmasıydı ayrıca FPS oyunlarında sensoru dolayısı ile bazı sıkıntılar yaşadım. Onun dışında şu an olsa kaplaması değişse yine kullanırım. G102'ye gelirsek, bunu değiştirip G402 alma sebebim ise hem tutuş şeklime uygun olmayışıydı. RGB'si cok hoşuma gidiyordu ancak bir yere kadar.

Kutu iceriğinden bahsedersem sadece Mouse ve kullanıcı belgeleri cıkıyor. Mouse kablosunun en sonunda USB'nin hemen arkasında ufak bir kağıt var. O kağıttan mouseun urun numarasını oğrenip Logitech sitesine kayıt ettirebilirsiniz. Kutu icin fotoğraf cekmeye uşendim bu yuzden sizi şuraya davet ediyorum;

Logitech G402 Mouse İncelemesi

Kablo orgulu değil. Bu demek oluyor ki rahat bir şekilde bukulmeyecek. Bundan kastım bozulma veya kırılma anlamında değil, orneğin V3'te kablo orguluydu ve masanın uc tarafından sarkınca oranın şeklini alıyordu bir daha duzeltmek zor oluyordu. Pek coğu icin bu eksi değil benim icin de değil ama rahatsız ediyordu beni sadece. Kabloda şu ana kadar soyulma, bir yere takılma (zaten laptop kullandığım icin kablonun hepsi masanın ustunde yatay S şeklinde gibi bir şey) gibi sorunlar olmadı. Skatezler cok iyi benim gozumde. Kesinlikle V3'ten cok daha iyi kalitede. Daha kalınlar ve G240 ile yağ gibi akıyor (Yakın zamanda QcK+'a gecmeyi duşunuyorum bu konuda oneri alabilirim) . Ayrıca yanlış bilmiyorsam Amazon'dan bir takım alabiliyorsunuz. Belki Logitech'den istesem garanti kapsamında ucretsiz olarak verir. Bir diğer konu ise mouseun şekli. Dışarıdan bakıldığında goze buyuk gelen ancak kullandıkca aslında orta buyuklukte bir mouse olduğu rahatca anlaşılan bir yapıya sahip. Ergonomisi kişiden kişiye değişen bir şey olduğu icin bunu sizin takdirinize bırakıyorum. "You either love or hate" ibaresini gorebilirsiniz bazı yerlerde. Gorece piyasadaki en uzun mouselardan birisi. Ağırlığı 144 gram. Bazıları ağır buluyor ancak bana gore orta. Uzun sure kullanımda bir sıkıntı cıkarmadı bana ama arada bileğimi dinlendirdiğimi belirteyim.

Yazılım tarafında Logitech'in iyi bir iş başardığını duşunuyorum. Basit ve cabuk kavranabilir bir arayuzu var. Mouseun kendi uzerinde belleği var bu da şu demek oluyor kendi ayarlarınızı kullanmak icin surekli Logitech'in yazılımına ihtiyacınız yok. İngilizce deyimi ile "Always on the go" yani.

Tuşlara ve ek butonlara gelecek olursak, Logitech mouseda Omron anahtarlar kullanmış. Cok hassas ve hızlı anahtarlar bunlar ayrıca uzun omurluler. İlk başta bu hassaslıktan dolayı parmağımı dinlendirirken bile yanlışlıkla bastığım oldu. Bu yonden uzun bir sure sıkıntısız kullanırım diye duşunuyorum ancak internette bazı kullanıcıların sorun yaşadığı gerceği de var bunları da goz onunde bulundurmak gerekiyor. Mouseu ilk aldığım zaman yandaki Sniper butonunun bana pek sıkıntı cıkarmadığını belirteyim. Ellerim buyuk değildir, normal diyebiliriz. Mouseu tutarken sağ baş parmağımı katlayarak kullanırım. Tutuş şeklimden (palm ve fingertip karışımı) dolayı alışmam 1 gunumu almadı. Ancak RMB'nin sağında bulunan 2 ekstra buton icin aynısını soyleyemeyeceğim. Onlara alışmam biraz daha uzun surdu ancak şu an hic bir sıkıntım yok. Sniper butonu demişken G-Shift sayesinde tuşların neredeyse hepsine ekstra gorevler atayabiliyoruz. (RMB ve LMB haric).

(Atanan diğer gorevleri kullanmak icin Sniper butonuna basılı tutulması gerektiğini belirteyim)

İşin DPI kısmına gelirsek sensor 4000 DPI. Zaten mouse FPS oyunları icin tasarlanmıştır diye lanse ediliyor. HÂl boyle olunca yuksek DPI'ın pek onemi kalmıyor. Ben 400 DPI'da kullanıyorum senelerdir o yuzden beni de pek ilgilendirmiyor acıkcası. Şu ana kadar 4000 DPI'a kadar denedim mouseu hic bir şekilde takılma, donma, bozulma gormedim. İllaki 400'e gore 4000'de bazı bozulmalar olacaktır duz cizgi cekerken. Ancak cok hardcore bir oyuncu değilseniz bunu fark etmiyorsunuz zaten

Işıklandırma bu mouseun gozumdeki tek eksi yanı. Bir satış politikası olarak G502'de RGB olmasına sozum yok ancak mor renk G402'ye cok yakışırdı diye duşunuyorum (evet mor seviyorum ). Işık parlaklığı konusunda yine G502'nin biraz gerisinde kalıyor ancak geceleri yeterlinin ustunde zaten. Klasik olarak nefes alma efekti var ve bunun hızını ayarlayabiliyoruz. Ayarı sonuna getirdiğimizde bayağı bir hızlı oluyor ancak ben surekli yanmasını seviyorum bu yuzden bende kapalı. Yandaki DPI gostergesinin ışığını da isterseniz surekli goster veya sadece DPI değiştirildiği zaman goster şeklinde ayarlayabiliyorsunuz yine bu secenek de bende surekli acık.

Yazılımın geri kalan kısmında bahsedilecek pek bir şey yok. 4. pencerede Fusion Engine'in ne olduğunu gorebiliyoruz. Son kısımda ise Razer Synapse programına benzer şekilde (hangi firma bunu daha once kullandı bilmiyorum o yuzden kızmayın) hangi tuşa ne kadar sure kac defa basılmış bunu gosteriyor. Pek bir olayı yok yani.

Bir kac fotoğraf eklemek istiyordum ancak Sosyal fotoğrafların boyutundan dolayı kabul etmiyor. E zaten internetim aşırı derecede yavaş kanser oldum resmen boyutları duşurmek icin başka siteye yuklerken. Kerata yakışıklı ama