Kucuk bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.
Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.
Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve cırpma teli hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca altını kapatın ve ılınması icin bekleyin.
Karışım ılınınca yumurtaları TEKER TEKER ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri ile iyice cırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın.
Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun.
Tepsinizi hafifce yağlayın.
Karışımdan bir cay kaşığı alarak, ikinci cay kaşığı ile itmek suretiyle, kabarma payı olması gerektiği icin, 2cm. aralıklarla dizin.
Onceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun.
15 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı 150 dereceye duşurerek 15 dk. daha pişirin. Fırını kapatın. Fırının kapağını acmadan icinde 10-15 dk. daha bekletin.
Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tupune doldurun ve orta kalınlıkta bir uc takın.
Hamur topunun yanından veya altından, tupun ucunu batırın ve icine kremayı sıkın.
1 Paket hazır cikolata sosunu 2,5 su bardağı sut ile pişirin.(ben cıkolata sosumu da kendım yaptım ama bır saat onuda yazamıcam sımdı..ısteyen olursa ılave ederım)
Sos ılınınca hamurların uzerine gezdirin.
İc Kremanın Yapılışı;
Vanilya haric tum malzemeleri karıştırın ve orta ateşte surekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Surekli karıştırarak yada mikser ile cırparak soğutun.
Şımdı bu tarıfın olmazsa olmazları var..
en ufak bır hata yaparsanız butun emegınız bosa gıder..
Pekı ne mı bunlar...
Profiterol hamurlarını fırına verdikten sonra hic bir aşamada (pişerken ve fırının icinde soğurken) fırının KAPAĞINI ACMAYIN. En onemli kural budur.
Bir diğer onemli kural yumurtaların mutlaka teker teker eklenmesi ve her eklenen yumurtanın karışıma cok iyi yedirilmesidir.
Hamura mumkun oldukca elınızı deydırmeyın kasık yardımıyla fırın tepsısıne dokun..
Profiterol hamurlarını piştikten sonra bir kaseye koyup, uzerini strech film ile kaplayarak buzdolabında 3-4 gun saklayabilir, servis edeceğiniz zaman krema ile doldurma ve soslama kısmını yapabilirsiniz.
Bu olculer ile iki buyuk tepsi profiterol hamuru elde ediliyor. İlk tepsinin tum pişirme ve soğutma işlemi tamamlandıktan sonra, fırını tekrar ısıtıp aynı işlemleri ikinci tepsi icinde yapmalısınız.
afıyet olsun