211TL'ye aldığım Dark Sentinel kasanın tanıtımı. Umarım birilerine yardımcı olur.

Kendi kahverengi kutusunda geliyor.

Stroforla sağlam şekilde paketlenmiş.

Yan paneli tamamen saydam akrilik malzemeden yapılmış. Akrilik panel kasaya 8 vida ile tutturuluyor ve 2 tarafı jelatinli olarak geliyor.

On tarafında havayı iceri ceken 2 adet fan var.

Guc, reset, 2xUSB2, 1xUSB3, kulaklık, mikrofon
On paneldeki 2 yuvanın kapağı, zor da olsa cıkarılıp takılabiliyor. Kasanın on panelini tamamen cıkarmayı ben başaramadım ama herhalde bir şekilde cıkıyordur.

Diğer yanı dışa doğru cıkıntılı. Cıkıtı sayesinde, kablolamayı bitirdikten sonra kasayı kapatırken herhangi bir zorlukla karşılaşmadım.

Ustunde mıknatıslı toz filtresi var.

Altında plastik ayakları var

Dark'ın sitesinde ayakların altında kaymaz tabaka olduğu yazıyor ama bana gelen kasada kaymaz bir şey yoktu. Duz plastik ayaklar. Bana gelen urun eksik olabilir veya Dark urunde revizyona gidip sitesini guncellememiş olabilir.

PSU toz filtresi manyetik değil. Kasadaki centiklere takılıyor.

Saydam panel 8 vida ile acılıyor. Parmak vida olsalar da cıkarıp takmak icin tornavida kullanmam gerekti. Vidaların alt kısmı, titreşimi ve sesi engellemek icin contalı. Panel hafif olduğu icin 4 vida rahat rahat yeter ama 8 vida kullanılması panelin titremesini engelliyor.

İcinden sadece 1 kağıt cıkıyor. Başka bir belge, kılavuz cıkmıyor.

Kasanın boş hali.

Alt bolme hava alacak şekilde ayarlanmış. Bu deliklere fan takılabiliyor. On fanlardan birisi alt bolmenin hizasında kaldığı icin (sağ tarafta) fandan gelen havayı iceri alacak şekilde ruzgar yolları acmışlar.

Arkada 1 tane havayı dışarı atan fan var.

Fan kabloları bayağı uzun. Anakartın istediğin yerine takabilirsin. Butun fanlar hem 3pin hem molex destekliyor.

Boş kasanın arkadan gorunuşu

On panel bağlantı kabloları

On panel ses, USB2 ve USB3 kabloları

On fanlar da hem 3pin hem molex destekliyor

Kasanın icinden cıkan paket iceriği:
4 kelepce
4 HDD parmak vidası
3 anakart yuvası (Sarı olanlar. Diğerleri kasaya bağlı halde geldi. Toplam 8 tane)
Anakartın biplemesini sağlayan ufak hoparlor
Ceşitli vidalar
Dark'ın sitesinde HDD takmak icin kızak var deniliyor ama bana gelen urunde cıkmadı. Yukarıda da dediğim gibi belki Dark kasada revizyona gitmiştir. Yine de vida ile sağlam bir şekilde HDD takılabiliyor, sıkıntı olmadı yani.

PCI cıkışlarının ilki vidalı, kırmadan cıkartılabiliyor. Diğer slotları kırmak gerekiyor.

On panele DVD surucu, kart okuyucu falan takacaksanız on taraftaki bu metalleri kırmanız gerekiyor. Bir işlevleri yok, guzel gorunsun diye koyulmuşlar. (On dış taraf kapaklı, takılıp cıkartılabiliyor.)

Kablolama kolay oldu. Bol bol boşluk ve bağlama noktası var.

İc kablolamada sadece işlemci 8 pin bağlantısını yapmak sıkıntı yarattı. Cunku Kasanın sol ust tarafında kablo gecirilebilecek boşluk yok. İşlemci kablosunu biraz dolaştırmam gerekti. (DVD surucunun ustunde kablo gecirmeye boşluk var. İşlemci kablonuzun boyu yetiyorsa oradan gecirilebilir.)

Sonuc olarak mukemmel bir kasa değil ama F/P acısından bakarsak cok başarılı olduğunu soyleyebiliriz.

Artıları: +Tam boy saydam yan panel +Geniş +Kablolaması sıkıntılı değil +Kasanın malzeme kalitesi gayet iyi +Vidalı 1. PCI cıkışı +Toz filtreleri +Ust fan yuvası
Eksileri: -İşlemci kablosunu bağlamak sıkıntılı -Ayaklarının altında sunger yok -On paneli komple cıkmıyor (veya ben cıkartamadım) -PCI cıkışlarında tek slottan sonrasını kırmak gerekiyor -Yan panel akrilik olduğu icin ışıkta yansıma yapıyor -240mm veya 280mm radyatorlu sıvı soğutmaları desteklemiyor

Dosya Ekleri 16.jpg 260,4 KB · Goruntuleme: 306