Tam 1 ay once sipariş verdiğim farem bugun elime ulaştı, araya bayram girdi falan derken uzadı da uzadı. DHL Global Mail ile geldi. 53 TL gumruk vergisi odedim, kapıda urunu teslim alırken odemeyi yaptım.

Urunun kendisi $50, kargosu $10 gumruk vergisi de 53 TL. Toplamda 400 TL civarına elime geldi.

Finalmouse'un Ultralight serisi ile başlattığı akımın urunlerinden.

Teknik Ozellikler:

- 67g Ağırlık
- Pixart® PMW-3360 Sensor
- Maksimum 12.000 DPI
- 1000 Hz Rapor Hızı
- G-Skatezleri
- Ascended Kablo
- 50G Hızlanma
- Omron Switchler

Kutu:

Ergonomi:

Fare ergonomik olarak Zowie FK serisini fazlasıyla benziyor. Burada soylenecek pek bir şey yok, FK serisini seven bunu da sevecektir.

Reddit'te Beardedb0b adlı birinin yaptığı karşılaştırma.

Tuşlar, Tekerlek ve Kablo:

Tekerleği hareket ettirirken seviyeler belli oluyor, tamamen serbest değil. Tekerleği kullandığım farelerden Rival 600'e fazlasıyla benziyor. Tuş hissiyatı ise Rival 600 kadar tok değil, Logitech farelere benziyor.

Kablosu ise urunun en iyi yanlarından, Ascended adını verdikleri kablo. Cok esnek ve yumuşak bir kabloya sahip, sert bir cisme carpmadığı surece kablosuzmuş gibi hissettiriyor, Paracord kadar esnek değil fakat cok yakın.

Skatezler ise kullandığım en iyi stok skatezler diyebilirim, bundan once kullandığım en iyisi Rival 600'du. Bu bir tık daha iyi.

Yazılım:

Mouse uzerinde 3 bolgede RGB ışıklandırma bolgesi bulunduğundan hem bunları ayarlamak hem de başka ayarlar icin yazılıma sahip. Cıkmadan once 6 hazır DPI kademesi ile yazılımsız cıkması planlanıyordu, gelen tepkiler uzerine yazılım geliştirildi.

Yazılımsız kullanım da mumkun, mouse icerisinde dahili hafıza bulunuyor.

DPI ayarlama menusunde 6 farklı kademe belirleyebiliyoruz.

8 farklı hazır aydınlatma profili bulunuyor. 16.8 milyon renk barındırıyor.

2mm veya 3mm olmak uzere iki adet Lift Off Distance ayarı mevcut.

Dort adet rapor hızı seceneği mevcut, hazır olarak 1000 Hz secili geliyor.

Bu da makro editoru, istediğiniz makroları ayarlayabiliyorsunuz.

Artıları:
- Hafif olması ve esnek kablosu sayesinde kablosuz kadar ozgurluk sunuyor.
- Tekerleği ne cok sert ne cok yumuşak, Rival 600'e benzettim ben onun tekerleğini de cok beğenmiştim.
- Tum tutuş tiplerine uygun, beğenilen FK serisi ergonomisine sahip.
- Sade ve duzgun yazılımı.
- Teknik acıdan hicbir eksiği yok, sensor vs.
- Cok iyi stok skatezlere sahip.

Eksileri:
- Tuşların olduğu kısımdaki plastik yuzeye sert bastırınca arkadaki makro tuşu basıyor. Buyuk bir eksi olacağını sanmıyorum, gercekten sert bastırmak gerekiyor.

Buyuk bir hevesle aldım, memnun kaldım diyebilirim. Mouse sektorune yeni girmiş bir firmanın ilk urunu olarak bence cok başarılı. Buyuk ihtimal devamlı kullandığım mouse bu olacak.