Fiyat: Turk Telekom mağazasından 3200 TL'ye satın aldım, gunumuzde Hepsiburada vb. sitelerde 3096 TL civarına bulunmaktadır.
Ekran: Ekran; 6.7 inc, damla centikli, 1080x2400(FHD+), 393 pixel yoğunluğuna sahip sAmoled bir ekrana sahip. Ekran govde oranı ise %86.13 gunumuz şartları icin gayet uygun.
Batarya ve Şarj: 4500 mAh bataryası bulunan bu telefon ilk aldığınız haftalarda her telefonda olduğu gibi bataryası hızlı bitiyor fakat 2-3 hafta sonra tam performansını gosteren bu batarya rahatlıkla 1.5 gunu cıkarabiliyor. Aynı zamanda orta ve maksimum guc tuketimi modlarıyla 2 gunu zorlayan efsane bir bataryaya sahip. Şarj teknolojisi olarak Samsung'un Super Fast Charging teknolojisini kullanan 25W bir adaptore sahip. Bu adaptorun bana gore dezavantajı başkalarına gore avantajı var. Adaptorun USB girişi Type-C platformunda olduğu icin bilgisayarınızda Type-C portu yoksa veri aktarımı konusunda cok sıkıntı yaşarsınız. Tavsiyem bir adet OTG kablosu edinmeniz olucaktır.
Kamera: Telefonu ovmenin en zirve kısmına geldik diyebiliriz. Telefonun on kamerasında: 32 MP, yapay zeka destekli bir kamera var. Bu kameranın performansı gercekten gece cekimleri haric cok guzel. Canlı odak sayesinde fotoğraflarınızın guzelliğine guzellik katacak bu kamera tam idealiniz olacak.
Arka kameraya donduğumuzde ise bizleri bircok farklı mod ile karşılayan bu kamera: 32+5+8 olmak uzere 3 adet kameraya sahip. Bu kameraların hepsi cok ideal ve Bokeh efekti, Ultra geniş acıyı desteklemekte. Arka kameralarda EIS veya OIS desteği bulunmamaktadır. Ayrıca bu telefonda arka kamerada 4K 30 FPS cekim ozelliği var.
Donanım:
İşlemci: İşlemci olarak Snapdragon 675 11nm duşuk guc modu ile on plana cıkan bu telefon ile 1.5 gun rahatlıkla cıktığını soylemiştik. 8 cekirdek, 2.0 GHz hızındaki bu işlemci sayesinde coğu işin ustesinden geliyorsunuz.
Grafik Birimi: Adreno 612 845 MHz hızındaki GPU kullanan Samsung A70 her oyunu rahatlıkla oynatmakta.
RAM: 6 GB RAM bulunmakta. Gunumuz telefonlarında artık 6'nın ustunde cıkılıyor fakat bence gunumuzde 4 GB RAM bile yeterli olmakta fakat 6 GB RAM'i yemeyin yanında yatın. Gercekten cok iyi bir performans veriyor.
Depolama: 128 GB depolama ile gelen bu dolu dolu telefonun hafızasını Google Play Store'daki coğu oyunu yukleseniz yine dolduramazsınız. Ayrıca 512 GB SD karta kadar destekleyen bu telefon resmen bir Harddisk.
Tasarım: Telefon 4 farklı renk seceneğiyle geliyor. Mercan mavi, bakır rengi, siyah, beyaz. Bu 4 rengin prizmatik yani ışık yansıdığında gok kuşağı renkleri yansıtıyor. Arka taraf glasstic yani cam ve plastik karışımı bir maddeden oluşmakta. Bu yuzden cok fazla parmak izi tutuyor yanınızda bir gozluk sileceği bulundurun derim.
Ağırlık olarak şunu soylemek istiyorum. 183 Gram ağırlığındaki bu telefonu arkadaşlarım eline aldıklarında ağızları acık kaldı. Telefon gercekten aşırı hafif.
Guvenlik: Guvenlik konusunda bol seceneğimiz var. Ekrana gomulu parmak izi okuyucusu, yuz tanıma ozelliği, desen, şifre, PIN gibi koruma ozellikleri var. Fakat şunu soylemek istiyorum. Parmak izi okuyucusunun cokta hızlı ve stabil olduğunu soyleyemem, 1 parmağınızı 3 kez okutmanızda fayda var cunku tek basımda hemen acılmayabiliyor. Yuz tanıma ozelliği karanlık ortamlarda cok iyi değil. Bunları belirtmek gerekir.
İşletim Sistemi: Android 9.0 Pie ile gelen Samsung Galaxy A70 aynı zamanda Samsung'un yeni arayuzu olan One UI 1.1 ile birlikte kutusundan cıkıyor.
SAR Değeri: 0.949 W/Kg baş icin, 1.475 W/Kg vucut icin. Değerler Avrupa Birliği ve Amerika standartlarına uyuyor fakat A50 gibi yarıştırılan modellere gore aşırı yuksek bir sar değeri var. Hatta bu sar değeri konusundaki konuma bakabilirsiniz.Samsung Galaxy A70 Sar Değeri Sorun Olur Mu? | Technopat
Telefon hakkında her şeyden bahsedemedim. Resimleri aşağıdan inceleyebilirsiniz. Kutu icerisinden cıkması gereken kullanım klavuzu kutudan değil kutunun kapağından cıkıyor. Telefon hakkındaki sorularınızı bekliyor olacağım.
Dosya Ekleri















