Gigabyte Force K83

Merhabalalar. Pazartesi akşamı almış olduğum Gigabyte Force K83 Carşamba elime ulaştı. Yukko'dan 225 TL'ye aldım.
Yukko.com www.yukko.com

Oncelikle fiyatı dolayısı ile aldığımı belirteyim. Cherry MX Switch olması ve fiyatının bu denli duşuk olması beni almaya iten sebep oldu. Bana kalırsa Cherry MX Red Switch, oyuncular icin oldukca iyi bir secenek. Klavye İngilizce zannediyordum lakin İngilizce değil de Turkce gelmesi benim acımdan harika oldu. Zira İngilizce bir klavye icin bile 225 TL oldukca duşuk bir rakam iken bir de Turkce olması harika oldu. Urun distributoru Arena Bilgisayar.

Ergonomi

Urunun bilek desteği olmadığı icin şikayet edenler olacaktır. Bana kalırsa onemi yok. Tuşların basımı ve yuksekliği iyi, kalite fiyata gore oldukca iyi. Klavye cok buyuk değil. Ayakları sayesinde yukseltme imkanı var. Kablosu 1.8 metre uzunlukta. 2 milimetre tuşa bastığınızda aktive oluyor. Tuşun toplam yolu 4 milimetre. Urunun boyutları ise 43.8 cm uzunluk,13.1 cm genişlik ve 4 cm kalınlık.

Urun kalitesi

Beni de şaşırtan bu oldu. 225 TL'lik bir urun icin oldukca iyi. Leğen plastiği bekliyordum ama oyle değil. Urun plastik lakin on yuzu anladığım kadarıyla aluminyum. Zira farklı bir materyal kullanılmış ancak tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Kasanın geri kalanına gore oldukca kaliteli hissettiriyor. Ayaklar oldukca sağlam. Kaucuk parca fotoğraflarda da gorulebileceği uzere hem ayakta, hem de normal govdede mevcut. Tuşların uzerindeki yazılarda 1-2 tanesinde ufak tefek kusurlar mevcut ancak cok da onemli değil. Fark edilmiyor bile. En onemli olay aslında urunun Cherry MX anahtarlar kullanıyor olması. Yan sanayi veya farklı marka bir mekanizmadan soz etmiyorum.

Ozellikler

Mekanik klavyede beklediğiniz Anti-Ghosting olayı var. Butun tuşlar sorunsuz raporlanabiliyor. Windows tuşunu kilitlemenize yarayan tuş mevcut. Klavyelerde olan Sol Windows tuşu yerine konumlandırılmış. Urunun aydınlatması yok. Takmanız da pek olası değil zira Red switch'ler mat, şeffaf değil.

Aslında urun hakkında soylenecek cok şey yok. Standart bir klavyeden tek farkı mekanik klavye olması diyebiliriz. Ben urunu butcesi dar olan, hatta butcesi yuksek olanlara da tavsiye ediyorum. Eğer LED'e ihtiyacım yok derseniz bu urun oldukca iyi bir secenek. 200-300 TL bandında kesinlikle başka klavyeye para verilmemesi taraftarıyım. Diğer klavyelerde zaten mekanik anahtar yok. Sırf LED ozelliği icin istiyorsanız başka klavye, 100 TL civarında da LED ozelliği olan klavyeler var. Mekanik olmadıktan sonra inanın ki butun klavyeler aynı. 20 TL olsa da, 200 TL olsa da yapabilecekleri sınırlı.

Kutu ve iceriği:

Kutu iceriğinde hicbir şey yok. Klavyenin kendisi ve ıvır zıvır belgeler cıkıyor. Tuşu sokmek icin bir aparata ihtiyacınız yok.

Urun Fotoğrafları

Klavye Ses Testi

Son olarak da klavyenin sesini videoya aldım.

Sonuc olarak, klavye alırken eğer mekanik bakıyorsanız bu klavyeyi tavsiye ediyorum. LED de istiyorsanız maalesef başka klavyelere bakmanız gerekli. Ama yok, ben mekanik istemiyorum diyorsanız, dediğim gibi, kesinlikle klavyeye 100 TL'den fazla para vermeyin. Urun her yerde İngilizce diye geciyor ama gelen urun Turkce. Muhtemelen diğer sitelerde de oyledir. Yine de Yukko'dan almanızı tavsiye ederim. En uygun fiyat 13 Haziran 2019 tarihiyle burada. Linke yukarıdan ulaşabilirsiniz.