Bi' iki yerde denk geldiğim "logitech urunler alınır mı, ustune para ekleyip başka markaya mı yonelmeliyim?" gibi sorulara elimden geldiğince cevaplamaya calışacağım.
+Logitech mouselarda cift tıklama problemi cok fazla mı?
-Kullanmakta olduğum mouse logitech G502 olup 4 senedir tıklama ile ilgili hic bir hataya denk gelmedim. Bunların yanı sıra G402 ve G203 de kullandım. Hic birinde boyle bir sıkıntı yaşamadım.
+Logitech bir mouse alsam beni ne kadar idare eder?
-Hali hazırda 4 yıldır G502 kullanmaktayım. Sapasağlam duruyor.
+Logitech kulaklıkların 7.1'i kotu mu?
-Eğer Counter Strike Global Offensive gibi Rainbow 6 Siege gibi rekabetci ve ses faktorunun yuksek olduğu oyunlar oynuyor iseniz almayın kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ama diyorsanız ben muzik dinleyeceğim, film izleyeceğim, oynadığım oyunlar Battlefield tarzında rekabet faktorunun yuksek olmadığı oyunlar, o zaman alabilirsiniz. Gercekten de bu aktivitelerde 7.1'i başarılıydı.
+G430 ve G230 kulaklıkları rahat mı? Uzun sure bilgisayar başında kaldığımda başımı ağrıtır mı? Kafamda hisseder miyim, ağır mı?
-Aslında gayet rahat olduklarını soyleyebilirim. Gunde 12 saatini bilgisayar başında geciren biri olarak şunu soyleyebilirim ki 6 saatten sonra kulak altlarını sıkmaya başlıyor. Rahatlar, hafifler ama 7-8 ya da daha fazla bilgisayar başında oturuyorsanız biraz ağrıtabilir.
+Logitech klavye onerisi, ne almalıyım?
-Almayın.
+Logitech'in mekanik klavyelerde kullandığı switch nasıl? Cherry MX switch'li mi Romer-G switch'li mi klavye almalıyım?
-Cherry MX'in Red switchlerini alın. Romer-g switchler donup bakıldığında ne kadar başarılı gozukseler de oyle değiller. Basış hissiyatı idare eder, basmak icin gerek guc eli yoracak duzeyde değil. Ama onemli nokta şu switchlerin ozunde klasik klavye switchleri yer alıyor. Tek farkı mekanik aksamlar icermesidir. CherryMX'in Red switchlerini onerme sebebim ise basış hissiyatının tatmin etmesi ve blue switch'in aksine "cat cat" seslerinin gelmemesidir. Gercek bir mekanik klavye arıyorsanız -biraz konu dışı oldu ama kusura bakmayın
Şoyle bir toparlayacak olursam kulaklık olarak 7.1'inin muzik, film, video icin, rahatlık bakımından 6 saatten sonrası biraz ağrıtıyor, mouse icin cift tıklama probleminin olmadığını ve uzun omurlu olduklarını, klavye icin ise onermiyorum -zaten oyunlarda klavyenin pek bir anlamı yok rahat olsun yeter- diyebilirim. Umarım yazdıklarım sorusu olan arkadaşların sorularına cevap olmuştur.