Selamlar!
Uzun bir aradan sonra Mate 20 Lite incelemesi ile karşınızdayım. Cihazın teknik ozelliklerinden ve kendi yorumlarımdan bahsedeceğim. Cihaz 17 Nisan 2019 tarihinde (ne yazık ki) 3.096 TL'ye Turk Telekom bayiinden alınmıştır. Hepsiburada gibi sitelerde yaklaşık 2.300 TL'ye bulabilirsiniz.
Not: Telefonu cekmek icin gereken kalitede bir kameram olmadığından ve bu incelemeyi evde yapmadığımdan oturu fotoğraf bulunmayacaktır. Cihazın goruntuleri icin Technopat'ın incelemesini izleyebilirsiniz. Goruntuleri sonra eklemeye calışacağım.
Gelelim teknik ozelliklerine;
Cihazda centikli bir 6.3" TFT LCD ekran bulunmakta. Bu ekran aynı zamanda IPS ve cozunurluğu 2340x1080. Yoğunluğu ise 409 PPI.
Cihazda orta seviye Huawei telefonlarda gormeye alıştığımız Kirin 710 işlemci bulunmakta. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB depolama eşlik ediyor. MicroSD kart ile depolama 256 GB'a kadar cıkarılabiliyor.
Cihazın alt tarafında hoparlor, şarj girişi ve kulaklık girişi mevcut. Sağ tarafında ses acma-kapama ve guc tuşu bulunan cihazın ust tarafında ise mikrofon bulunmakta. Sol tarafı ise boş bırakılmış.
İşletim sistemi olarak Android 8.1 bulunan cihazda arayuz olarak Huawei'nin EMUI 8.2.0 arayuzu bulunuyor. Android 9.0 ve EMUI 9.0 icin beta aşamasında olduğundan oturu bu guncellemeyi yakın zamanda vereceklerini duşunuyorum.
Kamera olarak onde 24 MP ve F2.0 diyafram acıklığına sahip ana kamera ile gelen cihaza 2 MP ikinci bir kamera eşlik ediyor. Arkada ise 20 MP ve F1.8 diyafram acıklığı bulunan ana kameraya yine 2 MP cozunurluğundeki ikinci kamera eşlik ediyor.
Cihazın bataryası 3.750 mAh. Bu batarya normal bir kullanıcı icin 2-3 gunu rahatlıkla cıkarabiliyor ve 18W hızlı şarj desteği ile yaklaşık 1.5-2 saat gibi bir surede tamamen şarj olabiliyor.
Cihazın kutusunda kullanım kılavuzu, şarj cihazı, garanti belgesi, kulaklık, SIM kart cıkarma iğnesi ve ekran koruyucusu geliyor.
3 farklı renk seceneği mevcut: Altın, siyah ve mavi. Ben mavi rengi tercih ettim.
Şimdi kendi yorumlarımdan ve eski telefonum Galaxy S5 ile olan farklarından bahsedeceğim.
Ekran olarak Galaxy S5'te 5.2" AMOLED bir ekran var. Bu ekranı Mate 20 Lite ile karşılaştırınca biraz hayal kırıklığı yaşamadım değil. Renk kalitesi ve farklı acılardaki renk doğruluğu S5'te daha iyi.
Kirin 710 kullanılan Mate 20 Lite, Snapdragon 801 kullanan S5'e gore kesinlikle daha akıcı ve oyunlarda daha başarılı. Game Suite ozelliği sayesinde telefon oyunları maksimum gucte calıştırmak icin işlemciyi optimize ediyor ve tum bildirimleri (alarm, aramalar vb. haric) engelliyor. Ben şahsen bu ozelliğini cok beğendim.
4 GB RAM'inin yaklaşık 1.5-2 GB'lık kısmını kullanan cihazda aynı anda birkac uygulamayı acık bırakmak mumkun. S5'te 2 GB RAM olduğu icin bu konuda cok sıkıntı cektim.
Kamerası kesinlikle fiyatına gore cok başarılı. Telefonu aldıktan 2 gun sonra 4 gunluk bir Ege turuna gittim ve birkac fotoğraf cektim. Eğer bulabilirsem fotoğrafları ekleyeceğim.
Bataryası aşırı uzun sure goturuyor. Cihazı dun gece saat 21.30 civarı şarjdan cıkardım ve an itibariyle bu yazıyı yazarken şarjım 69. Sıradan bir kullanıcıyı 2-3 gun rahatlıkla goturebilecek bir bataryası var cihazın.
Parmak izi okuyucusu arkada olan cihazın parmak okuma hızı gayet iyi. Arada okumamazlık edip beni sinirlendirdiği olsa da gayet başarılı olduğunu duşunuyorum.
Rakibi olarak Galaxy A50 ve Redmi Note 7 gosterilebilir. Bunu almak istemeyen kişilerin Redmi Note 7'ye yonelmesini oneririm.
Unuttuğum noktalar varsa lutfen belirtin. İlk incelemem olduğu icin bu kadar yapabiliyorum, eksik noktalar icin ozur dilerim.
Konu altında sormak istediğiniz soruları sorabilirsiniz. Okuyan okumayan herkese teşekkurler.
Huawei Mate 20 Lite İncelemesi
İncelemeler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Huawei Mate 20 Lite İncelemesi