Urunu Amazon.com uzerinden satın aldım ARAMEX kargo ile 10 gunde elime ulaştı. Her şey dahil $123.39 tuttu. Urun Turkiye ’de 900 TL ve civarına satılıyor. Urun 4 gundur elimde.

Teknik Ozellikler:

-Surucu Boyutu: 50mm
-Empedans Değeri: 32Ohm
-Ağırlık: 300g
-Mikrofonlu Ağırlık: 315g

Frekans Aralığı:

-Kablosuz Bağlantı: 20Hz-20.000Hz
-Kablolu Bağlantı: 15Hz-23.000Hz

Pil Omru:

- LED Acık: 13 saat
- LED Nefes Modu: 18 saat
- LED Kapalı: 30 saat

Dizayn ve Malzeme Kalitesi:

HyperX bu kulaklığında Cloud serisinde genel olarak kullandığı metal iskelet yerine plastik malzeme kullanmış, bunun ağırlık azaltma amaclı yapıldığını duşunuyorum. Kulaklık bu haliyle bile ağır sayılır. Yine de endişe gerektiren bir malzeme kalitesizliği yok sağlam plastikten yapılmış. Muadili olan kablosuz kulaklıklarda da genel anlamda plastik kullanılıyor. İkisi de plastik olsa da Arctis 7 daha premium ve kaliteli hissettiriyor.

Konfor:

Gelelim kulaklığın bence en zayıf yonune, konfor. Kulaklık kesinlikle rahatsız değil ama plastik yapısından dolayı daha hafif ve rahat bir kulaklık bekliyordum. Konfor bakımından Cloud Core/Silver/II ’ye benzer bir yapısı var fakat kafaya daha fazla baskı yapıyor. Kulak kısımları donebiliyor, boyunda rahat bir şekilde duruyor.

Arctis 7 ile karşılaştırmak gerekirse; Arctis 7 50g daha ağır olsa da daha rahat bir kulaklık. Hem kulak pedlerinin yumuşak olması hem de kafa bandı sayesinde kafaya daha az baskı yapması sebebiyle bana kalırsa daha konforlu bir tercih. Belki kafa boyutuna gore bu durum değişiyordur.

Bildiğiniz uzere HyperX tum kulaklıklarında deri kulak pedleri tercih ediyor bu da yaz aylarında terlemeye sebep olabiliyor. Kutuya kumaş bir alternatif ped konabilirmiş.

MH751 ise hala kullandığım en konforlu kulaklık.

Ses Kalitesi:

Muzik Kalitesi:

İşte burası beni en cok şaşırtan kısım, daha once denediğim kablosuz kulaklıklara dayanarak bir onyargım vardı. Tum onyargılarımı kırdı gecti, gercekten bass-mid-tiz her yonden cok iyi muzik performansı var. Ozellikle bass konusunda cok başarılı, HyperX ’in en başarılı olduğu kısım. Fakat ne yazık ki frekans ayarı vesaire yapamıyorsunuz NGenuity uygulaması buna izin vermiyor. Burada Arctis 7 ’den direk kutudan cıkmış haliyle fersah fersah onde.

Yine de MH751 + Xonar DGX ikilisi daha iyi.

Oyun Performansı:

Oncelikle kulaklık sanal veya gercek 7.1 desteği sunmuyor, 3.5mm jak kablosunu bir ses kartına bağlayarak sanal 7.1 ses elde edebilirsiniz ama kablosuz durumda sadece stereo ses cıkışı sağlıyor.

Yon Tayini konusunda gayet iyi bir iş cıkarıyor, Burada ise Arctis 7 ile kafa kafaya diyebilirim.

Rekabetci oyun oynamanıza engel olacak bir gecikme bulunmuyor. Default olarak 20ms gecikme değerine sahip, Arctis 7 ’de bu durum 17ms. Logitech G933 de ise 22ms. Gecikme olarak piyasadaki diğer kablosuz kulaklıklardan bir farkı yok.

Mikrofon Kalitesi:

Mikrofon cıkarılabilir.

Mikrofondan bir kablolu kulaklık mikrofonu kadar temiz bir ses beklemeyin. Mikrofonu ne cok iyi ne cok kotu, diğer kablosuz kulaklıklar ile fark yaratacak bir mikrofonu yok. Sesli sohbet icin işinizi gorur ama yayın veya video icin harici bir mikrofon almanız gerekebilir.

Bağlantı ve Tuşlar:

Kulaklık USB alıcısı uzerinden direk olarak PS4 ve PC ’ye bağlanabiliyor, mobil cihaz ve Xbox cihazlarına bağlantı icin 3.5mm jak uzerinden bağlantı yapmanız gerekiyor maalesef kablosuz bağlanamıyorsunuz.

Kulaklık uzerinde bir adet guc tuşu, ses tekerleği, şarj icin mikro USB girişi, jak girişi ve mikrofon girişi bulunuyor. Ses tekerleği direk olarak Windows ses karıştırıcısındaki sesi ayarlıyor. Sol kulakcığın uzerinde ise buyuk bir mikrofon acıp kapama butonu bulunuyor. Mikrofonu acıldığında bir kere kapandığında iki kere bip sesi cıkıyor.

Kulaklık belli bir sure kullanılmadığında guc tasarrufu amacıyla kendini kapatıyor acmak icin guc tuşuna 3 saniye basılı tutmanız gerekiyor. Guc tuşuna bir kere basmak ise LED modunu değiştiriyor. Tuş kısmı gayet kullanışlı.

Urunun Artıları:

+ Ses kalitesi muadillerine gore genel anlamda daha iyi ve ses daha temiz.
+ Herhangi bir farkedilebilir gecikme soz konusu değil.
+ Yuksek pil omru (%100 bende 27 saat kadar dayandı, bu sure kullanıldığı ses seviyesine bağlı olarak değişecektir)
+ Kulaklık uzerindeki kontroller gayet kullanışlı.

Urunun Eksileri:

- Daha konforlu olabilirdi.
- Malzeme kalitesi de daha iyi olabiilirdi.

Kutu İceriği:

- Kulaklık
- Cıkarılabilir Mikrofon
- Kablosuz Alıcı
- USB to Mikro USB plastik kablo
- 2 Cizgi Jaklı Jak Kablosu

Değerlendirme:

Konfor: 7/10
Ses Kalitesi: 9.5/10
Ses İzolasyonu: 7/10
Malzeme Kalitesi: 6.5/10
Mikrofon Kalitesi: 7.5/10
Pil Omru: 10/10
Gecikme: 10/10
Tuşlar: 9/10

Puanları beklentilerime ve sonuclara gore verdim. Tamamen kişiseldir.

Kusursuz bir kulaklık olduğunu soyleyemem ama bana kalırsa Arctis 7'den genel anlamda ustun bir kulaklık. Fiyatını hakediyor mu orası tartışılır, genel olarak ele alırsak bence kablosuz olması şart değilse bunun yerine MH751 alınır. MH751 her anlamda daha ustun ve ucuz bir kulaklık. Kablosuz kulaklıklar arasında ele alırsak evet alınır.

Okuduğunuz icin teşekkurler.