selamlar sevgiler...
Hikayemden kısaca ozet gecmek istiyorum.
3 senelik evliyim
1,5 yıldır bebek istiyoruz ilk 7 a olmayınca zeynep kamile gittik butun muayeneler yapıldı sorun yok tanımsız infertili te denildi. 2 aşılama sonucsuz kaldı.

ve şimdi tup bebek raporuna başladım... var mı bu ay rapor icin başlayanlar.

Aşağıdaki yazı bu gruptan hanımefendiden alıntıdır baya işim gordu

Ben İstanbul Zeynep Kamil de cıkartıyorum.Yarın cıkacak inşallah.
Zeynep Kamil icin
Adetinizin 2.gunu randevu almadan TUP BEBEK bolumune gidip USG ve kan tahlılı veriyorsunuz.15 gun sonra tekrar gidip Sİstematik saglık raporu icin kayıt actırıyorsunuz.Kayıt acıp tekrar kan veriyorsunuz.Aynı gun EKG cektireceksin yine aynı gun psikoloji doktoruna muayene olup rapaoru imzalatıyorsun.Daha sonra dahiliye ve genel cerrahiye randevu alıp onlarada muayene oluyorsun.Bide anestezi bolumu var tabi.. ona direk gidebilrsin ekg den sonra.Randevu verilmiyor ona .
Bu saydıgım bolumlere muayene olduktan sonra sana verilen raporu hastanenin saglık kuruluna gotureceksin.Kimlik fotokopinde olsun yanında.
Som 1 sene icinde yaptırmıs oldugun smear sevkial kultur tahlili varsa onları goturuyorsun.Eğer yoksa Jinekolojıye randevu alıp gidip onları yaptır.
Birde HSG var tabi korkutmak gibi olmasın ama en zorlu kısmı bu.Tavsiyem HSG (rahim filmi ) yi daha once cektirmediysen mutlaka Anestezili yaptır. Buna Devlet hastanesinden randevu almak cok zor ben ozelde yaptırmıştım.
eşin de urolojıye gidip sperm testi yaptıracak.
ikinizin kimlik fotokopisi
Evlilik cuzdanının ilk 3 sayfasının fotokopisi
5 yıllık hizmet dokumu kaydı sgk dan onaylı
nufus kayıt ornekleriniz
bu belgeleri hazırlayıp tekrar hastaneye gideceksin eşimle.Dosya actıracaksın 10 gun sonra cıkıyor rapor.
tabi bide yas sartı var 23 yasını doldurmuş 38 i gecmemiş olman gerekiyor.bir de 3 yıl evlilik şartı
ama evlilik şartı her durum icin gecerli değil.Mesela benim eşim azosperm oldugundan bizde sart aranmıyor.