Arkadaşlar merhaba,

Yeni Sistem i9 9900K - MSI MEG Z390 ACE - RTX 2080 Herkese merhabalar, kendi uzun zaman sonra sistemimi değiştirmem gerektiği kanısına vararak kendime yeni bir sistem kurdum. Hem iş anlamında hem de oyun anlamında beni mutlu edeceğini duşunduğum bilgisayarımla ilgili sizin istediğiniz testleri yapmak isterim. Merak ettiğiniz yapmamı istediğiniz...
www.technopat.net

Belirttiğim konuda bir bilgisayar toplamıştım. Bilgisayarımdaki masa dahil mouse klavye herşeyi değiştirmiştim sadece monitor haric. Ve monitor değiştirme gereksinimide duyunca cok uygun fiyata yani piyasa fiyatının cok altına MSI MPG27CQ almayı tercih ettim. İnternette bazı forum sayfalarında bilir bilmez bir cok yorum olmasına rağmen hayatımın her anlamında yaptığım gibi kendim deneyimlememdi. Yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum monitoru, onceki monitorum TN paneldi ve yeni monitorumde kesinlikle tn panel olmayacaktı. IPS panel veya VA panel tercih edecektim ama hem oyun hem iş icin kullanıdğımı duşunursek VA panel tercih edilebilirdi. Msi bu konuda beni eskiden yeniye gecirdiğinde bir cok şeyi vaadediyordu, TN panel, Curve ekran, Ledler Freesync gibi gibi artılarla yeni bir monitor sahibi oldum. Monitorte birtanne bile olu piksel cıkmadı bu korktuğum bir durumdu. Işık sızması olayına gelirsek şimdi ben karanlık ortamda kullanan bir insanım monitoru surekli beni rahatsız eden en ufacık bir durumla karşılaşmadım ve ışık sızması diye bağıranların her monitorde gorduğu sızmayı gozunde buyutmelerinden başka birşey değildir.

Kutunu icerisinde ayaklar 1 display port 1 hdmi 1 usb 1 ses kablosu adaptor ve guc kablosu cıkıyor. Ama ben icinden cıkan display port kablosu yerine cok daha fazlaa guvendiğim paugge v1.4 vesa kablosunu kullandım. Display port kablosunun nekadar onemli olduğunu kaliteli kablo kullandıktan sonra anlayabiliyorsunuz.

Monitorun renk canlılığı curve yapısı gercekten beni cok tatmin etti. Ama hep soylenilen birşey vardı ayakları buyuk evet buyuk benim masa buyuk olduğu icin sıkıntı yaşamadım ancak alacak arkadaşlar bunu duşunmeliler ama monitor masaya zımba gibi oturuyor. Teknik verilerini soylemedim bunlar hep bilindik şeyler sizin merak ettiğiniz sormak isteidğiniz birşey olursa hic cekinmeden sorun yardımcı olmaya calışırım.