Selamlar.

Ryzen toplama yolunda işlemci den once aldığım parca olan kasaya @fantastikTurk un isteği uzerine kısa bir bakış atayım dedim.
Kasayı nanokatalog uzerinden kargo dahil 335 TL ye aldım. S340 ve 270R arasından bunu sectim.
İlk olarak malzeme hissiyatı hoşuma gitti. İlk aldığım kasadan olsa gerek dokundukca dokundum her yerine.
Sağlam celik bir malzemesi var. Yani oyle şuradan tuttum elimde kaldı dedirtmez gibi.

On panel cok rahat sokulebiliyor. Montaj acısından kolaylık sağlayacaktır. Kablolama icin kendinden kelepceli gelmesi guzel. Kablo gecirme deliklerinde plastik kaucuklar mevcut. 270R da bunlar yoktu mesela.
HDD bolumleri kızaklı sistem montajı vidasız şekilde gercekleşebiliyor. SSD kısmında vidalamak şart ama sonrasında kaydırmalı şekilde kasaya takılıyor.

Fan desteği olarak on tarafta 3 adet 12 cm ya da 2 adet 14 cm fan takılabiliyor. Ust tarafa ise 2 adet 12 cm yada 14 cm takılabiliyor. Arka ise standart 1 adet 12 cm.
Uzerinde iki adet fanla geliyor. Biri arkada, diğeri on tarafta. Girişleri 3 pin şeklinde yapılmış.
Filtrelerde ise kasanın ustunde mıknatıslı yapıda geliyor. Diğer filtre ise guc kaynağı icin altta ve kızaklı şekilde. Diğer iki filtre ise on panel sokulunce ortaya cıkıyor ve kucuk ama etkili gibiler. Kasanın onunde fazla hava girişi olmadığı icin olsa gerek.

Ust taraf sağ kısımda 2 adet USB 3.0, kulaklık ve mikrofon girişi mevcut. Guc butonu ise ortaya konumlandırılmış.
Gozukmeyen 2 buton daha var. Bunlar on panel hava alma kısmının hemen ustune denk geliyor. Kasanın ustune hangi duğme ne icin simgelerle belirtilmiş zaten. Soldaki Kasanın altında bulunan RGB Led icin yapılmış. Diğeri ise reset tuşu. Yan kapak ise yeterli buyuklukte pencereli şekilde yapılmış.

Kasanın icine gelecek olursak gayet geniş alan var. 39.5 cm ekran kartı desteği var. İşlemci soğutucu olarak ise 16 cm'ye kadar destek var. Guc kaynağı bolumu ise gizli şekilde yapılmış.

Elimden geldiğince kasayı gozlemledim. İnşallah onumuzdeki ay Ryzen 5 bir sistem olacak icinde.
Kasayı neden once aldın diye soracak olursanız bende bilmiyorum once guc kaynağı ve kasa nasip oldu.

Resim ekleyemiyorum bir sıkıntı var galiba.