Tasarım
MSI tasarım konusunda hep sevmişimdir. Bu modelde de spor araba tasarımı kullanılmış ve acıkcası cok hoşuma giden bir tasarım olmuş.
Ust tarafında fırcalanmış aluminyum kullanılmış. Gorunuş olarak cok guzel fakat tek kotu yanı cok fazla parmak izi tutuyor. Guc kablosu girişi, HDMI ve Ethernet portunun arkada olması benim icin cok kullanışlı oldu.
Klavye
Klavye Steelseries'e ait. Cok yumuşak tuşlara sahip aynı zamanda cok dayanıklı. Anti Ghosting ozelliğine sahip olması da oyunlarda cok işe yarıyor.
RGB ışıklandırmaya sahip bir klavye ve LED'leri cok parlak, cok guzel duruyor. Ayrıca Steelseries Engine ustunden ayarlayabildiğiniz ışıklandırma modları da cok ceşitli.
Hoparlor ve Ses Cıkışları
Hoparlorler Dynaudio firmasına ait. Cok net ve yuksek sese sahip 2 Speaker, dizustu icinde gayet yeterli olan 1 Subwoofer bulunuyor. Ses konusunda ben şu ana kadar MSI dizustuleri ustune ses kalitesi olan bir marka gormedim acıkcası.
Bu guclu hoparlorler Nahimic yazılımıyla destekleniyor. Bu yazılım da oyunlar ve filmler icin gayet iyi fakat profesyonel kullanım icin tabi ki başka yazılımlara başvurmak daha iyi olur.
Ses cıkışları bilgisayarın sol tarafında bulunuyor. Optik cıkışa ve 7.1 desteğine sahip.
Ses konusunda diğer MSI modellerine gore tek eksiği DAC bulunmaması. Ama onunda eksikliğini cekmedim hic cunku gercekten cok iyi ses konusunda.
Ekran
120 Hz (5MS), TN Panel ve G-Sync'e sahip bir ekran. Başta TN panelin kotu olacağını duşunuyordum. Fakat IPS panele sahip diğer bir MSI dizustumle karşılaştırdığımda, nerdeyse aynı kaliteye sahip olduğunu gorunce gercekten cok şaşırdım. Panelin goruş acısı olarak IPS kadar olmasada cok geniş bir goruş acısı var. (Zaten bilgisayara o kadar dar bir acıdan bakan birinin olacağını sanmıyorum.)
Ekranın en sevdiğim ozelliği 120Hz ve 5MS tepki suresi olması. Oyunlarda cok ciddi fark olduğunu hissediyorsunuz. Tepkime suresinin de duşuk tutulması gercekten buyuk bir avantaj oluyor.
Ekstra olarak G-Sync de oyunlarda yırtılmalar onleyerek, akıcılığı muazzam hale getirmeyi başarıyor.
USB ve Diğer Portlar
USB portlarının bol olması cok iyi olmuş. 4 tane sol tarafta (3.0), 2 tane sağ tarafta(3.0), 1 tane de arka tarafta (Type-C ve 3.1) olmak uzere toplam 7 tane USB portuna sahip. Arka tarafta 1 tane Ethernet(Killer E2500), 1 tane HDMI 2.0, 1 tane Display Port 1.2 bulunuyor. Ayrıca sol tarafta kart okuyucu mevcut ve cok iyi performansa sahip. (Yaklaşık 250 Mb/s Okuma ve 200Mb Yazma)
Ekran Kartı ve İşlemci
GTX 1070 ve 6700HQ ikilisi sistemde bulunuyor. Oyunlarda gercekten masaustu 1070 performansı aldığımı soylemeliyim. Bazı az gereksinim isteyen oyunlarda doğal olarak darboğaz yapsa da bu acığı DSR ile kapatabiliyorsunuz. 1070'in Optimus ozelliğinin olmaması da benim acımdan cok iyi olmuş.
Ram
32 GB Cift Kanal 2400Mhz Bellekler bulunuyor. Fazlasıyla yeterli.
Depolama
256GB Kingston SSD ve 1TB Hitachi HDD bulunuyor. SSD ve HDD ikilisinden de gayet memnunum. Zaten dilediğiniz zaman depolama tarafını artırabilirsiniz.
Gunluk Kullanım ve Oyun
Gunluk kullanımda zaten hic ses cıkarmıyor. Oyunlarda da şaşırtıcı bicimde cok serin ve sessiz calıştığını gordum. %99 GPU kullanımında bile GPU 80 dereceye kadar cıktı. Cooler Boost 4 fazlasıyla iyi iş cıkarmışa benziyor.
Ozet
MSI bu dizustu bilgisayarda gercekten iyi iş cıkarmış. Kesinlikle alacaklara tavsiye ederim. Parmak izi bırakması, DAC girişi olmaması dışında kotu bir yanını gormedim.
Eğer aklınıza takılan sorularınız varsa cevaplayabilirim.