Anakart: Msi B350 TOMAHAWK AM4 DDR4 3200(OC] (İncehesap) İşlemci: Ryzen 5 1600 AM4 3.2 GHz (Oksid Bilişim) Bellek: Corsair Vengeance LPX DDR4-3000MHz 8X2 (İnventus) SSD: Samsung 850 EVO 250GB (Oksid Bilişim) Harddisk: 1TB Seagate Barracuda 7200RPM (Oksid Bilişim) Guc Kaynağı: Aerocool Kcas 600w 80+ Bronz (Sinerji) Kasa: Corsair Carbide Spec-Alpha Midi Tower (İncehesap) Ekran Kartı: Msi GTX 1070 Quick Silver 8 Gb OC 256 Bit (Vatan Bilgisayar) Monitor: AOC G2460vq6 24" 75 hz 1ms FreeSync Gaming Monitor (Webdanal) Oncelikle herkese merhaba; 13 Nisanda uzun bir bekleyişin ardından AMD Ryzen 5 işlemcilerin satışa sunulması ile birlikte sistemi toplamaya başladım. AMD'nin Ryzen 5'de gosterdiği oyun ve render performanstan etkilenerek, tercihimi Ryzen 5'ten yana kullandım. Sipariş verdiğim gun AM4 soket anakart ceşitliliği pek olmadığı icin @recep Baltaş 'ın Ryzen 5 1600x incelemesinde kullandığı MSİ B350 TomaHawk anakartını gorup siparişini verdim. Ekran kartını ise GTX 1060 duşunuyordum ama Vatan Bilgisayar'da GTX 1070 ekran kartının 1699TL'ye duştuğunu gordum ve fırsatı kacırmak istemedim.

Ustunde cok duşunduğum alsam mı almasam mı diye tereddutte kaldığım tek parca kasaydı. Tasarım ve soğutma olarak cok iyi iş cıkardığını soylemeliyim ama kablolama olarak pek iyi değil. İlk defa boyle bir kasada sistem topladığım icin bazı kabloları sabitlerken zorlandım. Coğu yerde kablo sabitlemek icin centik bırakmışlar ama yinede sizi zorluyor.

Kabloları HDD yuvalarının altına atmak zorunda kalıyorsunuz. Goruntu olarak parcalar boşta gibi durmasına rağmen clipslerle butun kabloları sabitleyebildim. SSD'ye gelirsek duşunmeden almanızı tavsiye ediyorum. Kesinlikle pişman olmazsınız. Kullandığım eski bilgisayarın kapanıp acılmaları 1 dakikayı bile gecerken, şimdi acılış 16-18 saniye kapanış 12-14 saniye civarı suruyor. RAM'ler icinde soyleyeceğim tek şey şuan icin sadece stabil olarak 2667 Mhz'de calışıyor.

BİOS guncellemelerini takip etmek gerekiyor, yakın zamanda gelen guncellemelerle duzelecektir. Guc kaynağını tavsiye uzerine aldım ama memnunum. Monitore gelicek olursam, yazın kullandığım monitorun bozulmasıyla acil olarak o zamanki parasal durumuma gore almıştım. Şimdilik hicbir sorun yaşamadım. Oyunlarda FPS Drop hic olmadı.

Bu kadar uzun acıklama yeterli olmuştur sanırım. Sistemi birleştirdim ve guc tuşuna bastım. Fan kontrolcuyu bağlamayı unutmam dışında hicbir sıkıntı cıkmadı

Oyun testlerinde malesef GTA 5 ve The Witcher 3 gibi oyunlar yok, hali hazırda ps4 kullanıcısıyım. Bilgisayar toplamadan once butun oyunları Ps4'e alıp oynadım veya hala devam ediyorum. Bu saatten sonra cıkıcak oyunları alıp konuyu zamanla guncellerim.

AMD'nin Stock fan ile overclocksuz Stres testi;

Samsung 850 Evo 250GB Test;

Dying Light (FullHd-Ultra)

Far Cry 4 (FullHd-Ultra-Nvidia)

Middle-earth: Shadow of Mordor (FullHd-Ultra)

The Forest (FullHd-Ultra)

Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands (FullHd-Ultra)

@pcvsps @shadyaqz @fantastikTurk @nazım Paşa @Teknolojici Adam @BURAK_dorum Buyrun