İlk olarak tasarımdan başlayalım; klavye ciddi anlamda cok yakışıklı duruyor, yani RGB klavyeler normalde ışıkları kapalıyken cok kotu gozukur ancak Motospeed tasarım anlamında gercekten cok iyi bir iş cıkarmış. Kasa olarak tamamen metal kullanmışlar ve klavye size sağlamlık hissini sonuna kadar veriyor. Ayrıca CK104'teki gozu cok alan bildirim ışıkları bu klavyede cidden hic dikkat cekmiyor. Bildirim ışıkları gayet sade, ve tasarıma uygun olmuş, Ancak tasarımı tek - yone ceken bir şey var, o da sağ ve sol ust koşede bulunan vidalar. Sol ust koşedekini bayağı bir sonra farkettim ancak sağ koşedeki insanın gozune biraz carpıyor. Ama klavyenin dış kasası metal olduğu icin vidalar pek de havasını bozmuyor acıkcası. Hatta ilk başlarda cok uyuzuma giderken şuan iyi durduğunu duşunmeye bile başladım.
Konfor kısmına gelecek olursak; klavyedeki tuşlar gercekten yuksek. Ben normal klavyeden mekanik klavyeye gectim, ve tuşlar cidden ilk etapta cok yuksek geldi. Bilek desteği burada yardımımıza koşar normalde ancak benim işime hic yaramadı bilek desteği. Ben klavyeyi masanın ustunde ve yakın kullanıyorum o yuzden biraz sıkıntı cıkarıyor, ancak oyunlarda pek de rahatsız etmiyor. Ozellikle yazı yazarken eliniz cok yoruluyor ama. Bunun dışında tuşların hissiyatı gayet guzel, paranızın hakkını veriyor.
Gelelim tuş duzenine, tuşlar Q klavye duzenine gore yerleştirilmiş ancak klavyenin Turkce desteği yok. Daha doğrusu şoyle soyleyeyim; Turkce karakter yazabiliyor ancak c, ş, i, ğ, u, o harflerinin yerine ,;,",],[ sembolleri var. Ve şaşırtıcı bir bicimde onlara Alt, Ctrl ve shift ile basınca hicbir şekilde o karakterleri yazmıyor. Troll mu artık ne anlamadım gitti
RGB modlarına gelecek olursak RGB modlarının gercekten cok zengin olduğunu soyleyebilirim. FN+ INS, HM, PU, DEL, END ve PD tuşlarıyla modlar arasında geciş yapabiliyorsunuz. Işıklandırma cok şık. Modları anlatmayayım. siz video izleyerek veya kendiniz keşfederek gorun
Bu arada klavyede Blue Switch kullanılmış, sesini tahmin edebiliyorsunuzdur herhalde
Son olarak Driver kısmına gelelim, evet, klavyenin bir driveri var ancak bu driver bence cok yetersiz. Tabii nasıl olmasını isterim, bilemem ancak bence yine de cok yetersiz. Neden bilmiyorum. Ama nedense oyle geliyor. Ayrıca driverden 16.8 milyon renk ayarlayabiliyorsunuz ışıklandırma icin. Bu arada klavyenin makro desteği var, ancak ben kullanmıyorum, ileride belki salak salak kasılmamız gereken ve auto bot olmayan oyunlarda kullanırım.
Kısaca +lara ve -lere değinelim:
+Tasarım cok iyi
+Klavye mekanik ve Blue Switch var, tuşların sesi mukemmel.
+Bildirim ışıkları cok guzel, CK104 teki gibi sırıtmıyor ve gozunuzu almıyor
+Makro desteği var
+RGB gercekten cok iyi ve pratik
+16,8 milyon renk seceneği cok havalı
+Belki goreceli ama klavyenin paketlenmesi ve kutusu cok guzel.
+Kablosu cok sağlam, ergonomik ve guzel gorunumlu
+Windows tuşunu oyun oynarken isteğe bağlı kilitleme seceneği
+N11.com'dan aldığım icin Turkiye garantisinin olması
-Turkce karakter yazmasına rağmen o tuşların ustunde başka semboller olması
-Yazılım cok boş gibi
-Kullanma klavuzundaki Turkce kısmını Google Translate'den cevirdikleri anlaşılıyor
Sonuc olarak klavye tam anlamıyla bir F/P urunu ve cok tatmin edici. Kesinlikle alınabilir. Okuduğunuz icin teşekkurler.