Merhabalar. 2 yıl bittikten sonra sistemi tamamlayabildim. AMD stok soğutucusundan Hyper 212 Evo'ya geciş yaptım. Fotoğraflardaki soğutucu Wraith soğutucu değildir, yanlış anlaşılma olmasın.

Soğutucu montajı biraz uğraştırdı ancak kısa surede tamamladım. Eski bir soğutucu olmasına rağmen hala gayet ideal bir urun. Yalnızca biraz fazla buyuk. RAM slotlarından birini tamamen, diğerini ise kısmen kapattı. 2. slota RAM takılabiliyor ancak biraz eğri duruyor. Bu yuzden Dual Channel'dan vazgecmem gerekti. Soğutucunun bakış yonu RAM'lere doğru olacaktı ancak vidaları takamadığım icin onu başaramadım ve aşağıya bakacak şekilde monte ettim. Buna rağmen sıcaklık konusunda "şu anda" hicbir sorun yok. Gayet iyi.

İşlemci ısınmasından kaynaklanan darboğazın da cok buyuk oranda cozulduğu de bir gercek. Stok fanla cok yuksek sıcaklıklarda oynamak zorunda olduğumdan doğal olarak verim alamıyordum sistemden. Ancak şu an sistemin performansından oldukca memnunum. GTA Online'da Normal ayarlarda bile sorun yaşarken şu anki sistemde High ayarlarda minimum 45-50 FPS alıyorum. Genel olarak ise 60'ın uzerinde. BF1'de 64 kişilik sunucularda bile gayet iyi sonuclar veriyor. Darboğaz elbette ki olacak sonucta 64 kişilik sunucu. Ancak değerler yine de tatmin edici.

Sistem:
FX X6 6300 @3.9 GHz
8 GB Corsair Vengeance DDR3 RAM

Not: İlk fotoğraftaki Xigmatek egzoz fan ve kasanın onunde bulunan yine Xigmatek fan cıkarılmış ikisinin yerine Corsair SP120 Performance Edition fanlar takılmıştır.

Fotoğraflarla devam edelim.

Oncelikle before:

Hyper 212 Evo vs AMD FX stok soğutucu:

Hyper 212 Evo Kutu iceriği:

Gizli bir de backplate'imiz var.

Montaj sonrası:

Boştaki sıcaklık değerleri 15-30 derece arasında gidip gelirken bu kadar duşuk olabiliyor:

BF1: Sıcaklık değeri: Max: 35 derece
Arkaplanda Origin, Chrome, MSI Afterburner, GFE gibi uygulamalar acık olmasına rağmen Max RAM kullanımı 7.1 GB kadar.
Grafik ayarları orta, 64 kişilik sunucudaki sıcaklık ve GPU kullanım değerleri:
Kişilerin yoğun olmadığı sahnelerde herhangi bir FPS duşuşu soz konusu değil. Kişilerin ve grafik yuklemelerinin fazla olduğu sahnelerde ise bir miktar duşuş soz konusu.

GTA: Sıcaklık değeri: Max: 35 derece
RAM kullanımı olarak ise 7 GB'ı gormedim.
Grafik ayarları yuksek-orta, 16 kişilik sunucudaki sıcaklık ve GPU kullanım değerleri:
Ayrıca arac kullanırken FPS genel olarak daha duşuk oluyor. Yaya haldeyken vs epey fark ediyor performans. Bunu da goz onunde bulundurursak gayet iyi sonuclar elde ediyoruz.

Sonuc olarak urun gayet guzel. Zaten yuzlerce kez onermişizdir. Kasanızda yeterli yer varsa hala alınabilir. Teşekkurler.

Urun fiyatı: 30$
Urun linki: Amazon.com: Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-20PK-R2 CPU Cooler with 120mm PWM Fan: Electronics

Guncelleme 2: SP120 takınca neden bilmiyorum 2. RAM slotuna takabildim RAM'i. Şu an 2-4 slotlarında kullanıyorum.