enfes super tadda ve kabaran bir borek

MALZEMELER:
1 Kg yufka
1 Su bardağı sut
Bir pakete yakın margarin
3-4 Yumurta
Yarım su bardağı zeytinyağ
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir kase galeta unu

MALZEMELER:
1 Kg yufka
1 Su bardağı sut
Bir pakete yakın margarin
3-4 Yumurta
Yarım su bardağı zeytinyağ
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir kase galeta unu

En başta margarini eritiyoruz. Diğer taraftan tum malzemeleri karıştırıyoruz ve erittiğimiz margarinide karışıma ekliyoruz. Karışımımız hazırda beklesin. İc malzeme olarak neyi tercih edersiniz (kıyma , patates, peynir..)onu hazırlıyoruz. Yufkalarımızdan bir tanesini duz bir zemine seriyoruz. Uzerine karışımımızı suruyoruz. Uzerine ikinci yufkayı da serip aynı şekilde karışımımızı yine suruyoruz. Yani iki yufka ust uste olcak. Yufkalar bu şekildeyken iki parmak kalınlığında şeritler kesip icimizi koyup muska biciminde sarıyoruz. Eğer isterseniz daha kalında yapabilirsiniz.Ama epey buyuk oluyor iki parmak ideal gibi geldi bana ama tercih sizin tabi. Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde yapıyoruz. En sonunda kalan karışımımıza muska boreklerimizi bandırıp galeta ununa batırıyoruz. 180 derecede pişiriyoruz.Ben bir yapışımda uzerine galeta unu yetmeyince susam serpmiştim. Ama tatları farklı oldu. Yani farklı iki borek elde etmek isterseniz birazını galeta unlu birazını susamlı yapabilirsiniz.