1- Yapı Analizi

İlk olarak EMI Filter kısmından başlayalım. Tom's Hardware'in guc kaynağı makalesinden bu kısma baktığımız zaman şoyle bir ifade gecer: Uygun bir EMI / gecici filtre icin gerekli parcalar iki Y ve iki X kapasitor, iki bobin, bir metal oksit varistoru MOV ve bir sigortadır. Yukarıda da gorulduğu gibi Xigmatek X-Power'da biraz malzemeden calınmış. Burda CM'nin net bir ustunluğu var.

Kopru diyoduna geldiğimizde ise aynı ureticinin farklı Peak-Reverse-Voltage değerlerine sahip diyotları kullanılmış. Diğer ozellikleri aynı. Burda voltaj değerinin yuksek olması iyi. Farklı ureticiler olsaydı şu şundan iyidir diyemiyecektim. O kadar bilgili değilim. Uretici aynı olduğu icin karşılaştırabildim. Burdaki makalede yardımcı oldu. Maalesef bu konularda Turkce bir kaynak bulabilmek cok zor...

İkisindede Ani Akımı( Inrush Current ) duşurmek icin NTC termistor kullanılmış bu iyi bir şey. Bazı pusularda sacma bir şekilde kullanmama gereği duyuyorlar. Buna başka bir zaman değineceğim.

Şimdi gelelim Hold-Up kapasitorlere(Hold-Up'ı tam ceviremedim eksikliğimi mazur gorun). Capxon kapasitorun kapasitansı daha iyi. Hemde %50'lik bir fark var. Calışma voltajı birbirlerine yakın. Şimdi bazı yerlerde kapasitor ureticileri kalite acısından sınıflandırılıyor. Capacitors Manufacturer Tier List. Ben burda acıkcası genellikle listeye sağdık kalıyorum. Capxon aslında iyi bir uretici değil. Chengx ise tanınmamış bir uretici. Bazı incelemelerde kalite acısından zayıf olduğu belirtiliyor. Bazı yerlerde de ikisine birden cop diyorlar. Birazda burda biz kotunun iyisini bulmaya calışıyoruz Bahsettiğim inceleme: Zalman ZM600-LX – dual forward power supply.

Şimdi geri kalan yerlerde farklı ureticilerin bileşenleri kullanıldığı icin karşılaştırmak zorlaşıyor Bu yuzden duşuk direncin kullanıldığı bileşenleri one alıyoruz. Calışma voltajının yuksek olması iyi bir şey. Akımın yuksek olanı daha iyi. Burada biraz ikilemde kalabilirsiniz. 500V-13A-0.44Ω'mu yoksa 600V-10A-0.78Ω direnc mi diye sorarsanız birinci yazdığım daha ağır basıyor.

İkinci taraftaki kapasitorlere baktığımızda farklı olarak Nippon ve Jung Fu'yu gormekteyiz. Nippon Tier 1'de yer alırken Jung Fu ise Tier 4'te yer almakta. CM Nippon kapasitor kullandığı icin burda bir adım daha onde.

İc yapı incelemesinin sonuna gelirken Cooler Master MWE 80 Plus'ın bir adım daha onde olduğunu goruyoruz. (Buraya kadar olanları bu konudaki mesajımdan kopyaladım)

2- Test
(MWE 80 Plus)

(Xigmatek X-Power)

Voltaj regulasyonu ve verimlilikte MWE 80 Plus daha iyi.

MWE 80 Plus(Ortam sıcaklığı 37°C)

X-Power(Ortam sıcaklığı 34°C)

Her ne kadar X-Power daha duşuk sıcaklıklarda test edilmiş olsada calışma sıcaklığının daha iyi olduğu aşikar.

(Soldaki X-Power)​
Fan profillerine baktığımızda MWE 80 Plus duşuk yukte daha az ses yapmasını bekliyorum.

Ripple Testi

Ripple testinde MWE 80 Plus onde.

Genel bir değerlendirme yaptığımız zaman Cooler Master MWE 80 Plus rakibinden bir adım daha onde. PSU incelerken

Şimdi gelelim ben bu konuyu neden actım? Cunku forumda sacma bir şekilde her konunun altına yok şu marka iyi yok Xigmatek kotu marka alınmaz gibi şeylere biraz sitem ettim. Biraz da insanlar bu guc kaynaklarını hakkında biraz bilgi aradığında bir şeyler bulabilsinler diye bu konuyu actım. Xigmatek'inde Turkiye piyasasında yer alsa onerebileceğim guc kaynakları elbette var. Ne yani şimdi ben X-Power kotu diye dığerlerini onermiyeceğim mi? Tabikide hayır. Bu yuzden urunleri markaları yerine kendilerine bakarak değerlendirmek gerekir. Son olarak bu Cooler Master bir suru surumu var. Yukarıda bahsettiğim MWE 80 Plus. Master Watt, Master Watt Lite, MWE Bronze modelleri değil. MWE 80 Plus genellikle kasanın icinde geliyor tek satılmıyor. İtopya bu modelin 400W'lık olanı satıyordu.

Bu iki guc kaynağı alınır mı sorusuna cevap vericek olursam ikisinide tercih etmezdim. Yapı kaliteleri cidden kotu.

Guc kaynakları ile alakalı bilgiler f14 Lab sitesinden alınmıştır.

Dosya Ekleri 23659404_1913813715310300_356454345389599144_n.png 37,2 KB · Goruntuleme: 68

29595250_2103306826360987_3403185139156700657_n.pn g 46,3 KB · Goruntuleme: 73

23905578_1916682611690077_5924759888635361498_n.pn g 45,8 KB · Goruntuleme: 86