Merhabalar,

Kullandığım telefonda 3.5mm jack girişi bulunmadığı icin elimde halihazırda bulunan kulaklığımı Type-C donuşturucu ile kullanıyordum. Bozulan ucuncu donuşturucuden sonra bir Bluetooth kulaklık arayışına girdim ve uc gun once Xiaomi Redmi AirDots aldım.

İlk başta tasarımdan bahsetmek istiyorum. Kulaklıkların ve kutusunun tasarımında klasik Xiaomi cizgileri var. Cafcaflı değil gayet sade gorunuyor. Yuvarlak hatları oldum olası sevmişimdir bu sebeple tasarımı ben cok beğendim. Kutunun boyutu -bence- cok kucuk ve cok hafif. Ellerim ortalama bir elden biraz daha buyuktur. Kutu hemen hemen avcumun dortte biri ve ucte biri arasında bir yerde kalıyor. Uc gundur cebimde taşıyorum fazlalık hissetmedim desem yeridir. Kulaklıklar mıknatıs ile kutuya deyim yerindeyse yapıştığı icin kutudan duşmuyorlar. Tek takıldığım nokta kutusunun kapağı biraz geriye bukulse cabucak kırılabilir gibi geliyor dikkatli olmakta fayda var. Kulaklıklar ise kulağa takıldığında karşıdan bakan biri tarafından neredeyse gorunmeyecek şekilde duruyor. Kulaklıkları gerektiği gibi taktıktan sonra -kulağınızda fiziki olarak farklı bir durum yoksa- kulağınızdan cıkması neredeyse imkansız. Başınızı ne kadar suratli ileri, geri, sağa ve sola sallarsanız sallayın kulaklıklar hicbir şekilde duşmuyor.

Ses konusunda ise tiz sesler cok net. Diyalog sesleri, tizler cok temiz geliyor. Midler de gayet yerinde. Bas konusunda ise aynı şeyi soyleyemeyeceğim. Kotu değil ama iyi de değil. Ben bas icerikli eserler dinlemediğim icin beni cok rahatsız etmiyor hatta farkında bile olmuyorum.

Konuşma sırasında ise karşı tarafın sesi cok iyi bir şekilde geliyor ama konu sizin sesinizin aktarılmasına geldiğinde ise sıkıntı başlıyor. Sesiniz karşıya gidiyor, net bir şekilde duyuluyor fakat uzaktan geldiği bariz belli oluyor. Bunun en buyuk etkisi kulaklıkların uzantılı bir yapıda olmaması. Haliyle ortam sesleri de karşıya olabildiğince aktarılıyor. Yuksek sesli bir ortamda konuşma yapmayı duşunmeyin direk ahizeye gecin Yuksek ses bulunmayan ortamda ise goruşme kalitesi gayet iyi.

Son olarak pil konusunu cok iyi değerlendiremeyeceğim cunku cihazı aldım ve bir kere sarj ettim. İlk şarjımla uc gundur kullanıyorum. Uzun kullanım sonrası deneyimlerimi aktarmam gerekir, onu da şimdi yapamıyorum. Teknik bilgilere gore şarjı dolu kulaklıklar uc saat dayanabiliyormuş ve kutusu kulaklıkları uc kere şarj edebiliyormuş.

Senkron konusunda da herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Telefonumda da Bluetooth 5.0 teknolojisi bulunduğu icin video, dizi ve film testinde de herhangi bir ses kayması yaşamadım.

Kontroller ise bu modelde dokunmatik panel olmadığı icin kulaklığın ust yuzeyine bastırdığımızda tuş gorevi goren bir yuzey sayesinde yapılıyor. Sağ ya da sol kulaklığa bir kere dokunduğunuzda muziği durdurma/devam ettirme ya da cağrı yanıtlama/kapatma komutunu verebiliyorsunuz. İki kere dokunduğunuzda ise Google Asistan devreye giriyor. Basılı tutarsanız da kulaklıklar kapanıyor. Başka komut var mı bilmiyorum, o kadar kurcalamadım.

'Tavsiye eder misin?' diye soracak olursanız. (Buradan sonrası tamamen kendi fikrimdir ) Evet tavsiye ederim. Cunku bu fiyat bandında bu kadar minimalist ve bu kadar iyi bir Bluetooth kulaklık alternatifi olduğunu duşunmuyorum. Taşınabilirlik olsun, şarj ve kullanım suresi olsun aşırı memnun kaldım. Artık yolda yururken ya da muzik dinlerken telefonumu elime almadan Google Asistan vasıtasıyla istediğimi yapıyorum. Bunu yapmak bile cok keyifli

Umarım incelememi faydalı bulursunuz. İyi Sosyal'ler dilerim.

Dosya Ekleri IMG_20190712_203758.jpg 1,8 MB · Goruntuleme: 595

IMG_20190712_203843.jpg 1,2 MB · Goruntuleme: 631

IMG_20190712_204522.jpg 1,3 MB · Goruntuleme: 622