İlk olarak kan değerlerimden bahsetmek istiyorum. Ben kronik eklem romatizması hastasıyım ASO değerim 700-800 lerde falan bununla ilgili ekstra bir tedavi gormuyorum. FSH en son yaptırdığım PRP (yumurta gencleştirme işlemi) den sonra 16 dan 10 a duştu ancak AMH değerlerinde bir iyileşme yok, o hala 0,73. Şu sıralarda 2.tup bebek tedavimi goruyorum. İlkinde kullandığım bir suru iğneye rağmen sadece 1 adet yumurtam oluştu. o yumurta dollendi ve 2.gun 3 hucreli bir embriyo olarak transfer edildi. Transfer sonrası dekort-estoferm-elevit-dvit-progesteron ilaclarını kullandım ancak sonuc olumsuz oldu.
2.tedavimde doktorum once PRP işlemini onerdi. PRP işlemi sizden alınan bir tup kanın ayrıştırılmasıyla elde edilen kendi kanınızın trombosit hucrelerinden zengin kısmının, oluşturulan yumurtalar toplandıktan sonra yumurta iclerine enjekte edilmesi işlemidir.
Bu tedaviden sonra aldığım iğne ve tedaviler neticesinde 7 adet yumurta elde ettik. Bunlardan 5 tanesi ici dolu cıktı ve toplama işlemiyle toplandı. Ancak 5 tane den 3 tanesi dollendi ve 2 tanesi 2.gun embriyosu (3,5 hucreli

Transferden sonra progesteron-corasprin-folikasit-dekort almaya devam ediyorum ayrıca transferin 2.gunu gonapeptyl iğnesi ve 4.gun choriomon yarım doz iğnesi vurdum. Bugun 4. gun testlerini yaptırdım : e2 380, progesteron >40 değerlerinde cıktı. Doktorum herhangi bir iğne yada ilac takviyesi vermedi. Yazdığım diğer ilacları almaya devam edeceğim taa ki hamilelik testine kadar...
Bugunku belirtilerden bahsetmek isterim biraz. Bugun transferin 4. gunu, kasıklarımda inanılmaz bir sancı ağrı var (oyle ki 2gun işe gidemedim) sanki adet olacakmışım gibi,ayrıca goğuslerim de acıyor. hayırlısı bakalım.
Surecle ilgili bilgilendirme yapmaya devam edeceğim.
Benim durumumda olan arkadaşlarım var ise birbirimize destek olmak icin konu başlığımın altıda yorum yazmaya davet ediyorum.
SEVGİLER ...