NVMe bağlantı arayuzune sahip bir M.2 SSD. (22x80)mm boyutlarında. İntel urun icin 5 sene garanti veriyor. Acıkcası İntel markasının SSD'leri konusunda bir bilgim yoktu. Ama 5 senelik garanti vermesi urune guvenmem ve almamda etkili oldu. İntel urun icin 200 TB'ın uzerinde yazma omru veriyor. 5 senelik kullanımda bu gunluk 100 GB'ın uzerinde veri yazmanız anlamına geliyor.

Urunu Hepsiburada uzerinden satın aldım. Urunu gece 03:00'de sipariş verdim. Saat 10:00'da elime ulaştı.

Urunun 512 GB, 1 TB ve 2 TB'lık versiyonları mevcut. Ben 1 TB'lık modelini satın aldım. Normalde SSD veya HDD alırken urunde 1 TB yazıyor ama urunu bilgisayar bağlayınca 1.000.000.000.000 bayt yani 930 GB olarak gozukuyordu. Bu cihazın hafızası ise 1.024.000.000.000 bayt yani 953 GB olarak gozukuyor. Bu durumda extradan 23 GB alan sağlıyor.

WD ve Samsung M.2 SSD konusunda lider firmalar diye biliyorum. Bu firmaların aynı fiyat bandında ki urunlerini karşılaştırıdığım zaman; bu cihazların hızları SATA SSD'lerin hızlarında kalıyorken fiyatları ise 100-300 TL daha fazla.
WD ve Samsung'un hız konusunda İntel'i gectiği urunleri ise neredeyse 2 katlık bir fiyata sahip.

Cihaz 1800 MB/s yazma ve okuma değerleri vaadediyordu. İddia ettiği değerleri karşılıyor.

Urun bu gorselde ki kutuda geliyor. Kutunun icinde kullanım klavuzu dışında bir şey cıkmıyor. Ama en azından şık bir kutuyla gonderilmiş. Sandisk'in SSD'sini aldığım zaman USB belleklerin ambalajıyla aynı ambalajda gonderilmişti. Bu cihazda en azından bir kutu gonderilmiş.